AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ENZO_89 napisał:
OK to podam Ci numer sygnatury a Ty po tych danych powiesz mi jak się nazywam 😂

Po syg. akt. ? Podaj mi imię nazwisko i pesel a powiem ci kim jesteś :D

Jan Sprawiedliwy napisał:
Po syg. akt. ? Podaj mi imię nazwisko i pesel a powiem ci kim jesteś :D
W informacji sądu jak dzwoniłem wystarczyły takie dane...

No i otrzymałeś taką informację...

Tak,posiedzenie było w piątek o 14 ej a zadzwonilem w ten poniedziałek z samego rana .. To jeszcze nic nie było wysłane..

ENZO_89 napisał:
Tak,posiedzenie było w piątek o 14 ej a zadzwonilem w ten poniedziałek z samego rana ..

Co nie oznacza prawomocności orzeczenia :)

ENZO_89 napisał:
A kto ja wyrazi? 😂

Odpis wyroku z pieczątką że wyrok jest już prawomocny. Był tu gdzieś na forum również i taki przypadek że użytkownik otrzymał taki już prawomocny wyrok (bo mu się spieszyło, panie w sekretariacie wydały bo nie wiedziały że prokurator wniósł odwołanie) przedłożył go w w WK dostał nr PPK, zapisał się na egzaminy zdał egzamin teoretyczny, miał wyznaczony termin egzaminu praktycznego i otrzymał pocztą postanowienie odrzucające jego wniosek o zamianę środka karnego z art. 182a kkw, prokurator wniósł skutecznie sprzeciw, a pani w sekretariacie omyłkowo/pospiesznie przybiła pieczątkę. Także pośpiech jest wskazany przy łapaniu much :D

Odpis wyroku z pieczątką że wyrok jest już prawomocny. Był tu gdzieś na forum również i taki przypadek że użytkownik otrzymał taki już prawomocny wyrok (bo mu się spieszyło, panie w sekretariacie wydały bo nie wiedziały że prokurator wniósł odwołanie) przedłożył go w w WK dostał nr PPK, zapisał się na egzaminy zdał egzamin teoretyczny, miał wyznaczony termin egzaminu praktycznego i otrzymał pocztą postanowienie odrzucające jego wniosek o zamianę środka karnego z art. 182a kkw, prokurator wniósł skutecznie sprzeciw, a pani w sekretariacie omyłkowo/pospiesznie przybiła pieczątkę. Także pośpiech jest wskazany przy łapaniu much :D
* Może coś miał na sumieniu i się dpoatrzyli 😂

Witam mam pytanie do was czy na sprawię o zmianę formy zakazu prowadzenia pojazdów uczestniczy także prokurator ?

przemobdg napisał:
Witam mam pytanie do was czy na sprawię o zmianę formy zakazu prowadzenia pojazdów uczestniczy także prokurator ?

uczestniczy w ten sposób że nawet jeśli sąd zgodzi się na jazdę z blokadą alkoholową to od wydanego postanowienia prokurator ma 7 dni (od otrzymania tegoż postanowienia) na wniesienie zażalenia, zdarza się to bardzo rzadko, ale z forum można wyczytać o przypadkach że prokurator takie zażalenie złożył

Tak tak ale chodzi mi o to czy fizycznie uczestniczy w sprawie ?

Czy prokurator już nie musi być na takim posiedzeniu ?

przemobdg napisał:
Tak tak ale chodzi mi o to czy fizycznie uczestniczy w sprawie ?

Czy prokurator już nie musi być na takim posiedzeniu ?
według mojego pisma co mi przyszło to nie ma wymienienego prokuratora.

Ok dziękuję za odpowiedź za tydzień wybieram się do womp na badania muszę jakoś specjalnie się przygotować do nich ? jak ogólnie przebiegają takie badania ?

przemobdg napisał:
Ok dziękuję za odpowiedź za tydzień wybieram się do womp na badania muszę jakoś specjalnie się przygotować do nich ? jak ogólnie przebiegają takie badania ?
psychotesty masz?

nie jeszcze a muszę mieć przed pójściem do wompu ?

pozamiatane w sensie, że jak nie zdasz to będziesz musiał czekać bodajże rok aby móc odbyć kolejne. Ogólnie mówi się że psychotesty zdawane w WOMP są cięższe do zdania, zatem lepiej jest to zrobić w dowolnym ośrodku wykonującym takie testy, zawsze to trochę inaczej oni na to patrzą.
Osobiście robiłem poza WOMP, nie było żadnego problemu.

Badania lekarskie wyglądają normalnie, krew pod kątem prób wątrobowych, tak że zero alkoholu w te święta. I najlepiej w ogóle detoks z miesiąc czasu zrobić, a przed badaniami w WOMP zrobić krew prywatnie, wydasz 20 zł a masz pewność, pozostałe badania to formalność (no chyba że masz problemy ze zdrowiem), ekg, wzrok. Jak Ci krew w WOMP wyjdzie źle to oblane i kolejne badania dalej chyba dopiero po roku możesz robić. Na koniec lekarz orzecznik i jak wszystko w porządku to wynik pozytywny, kwestia tylko na ile Ci da te badania.

I moje pytanie do WAS, zdałem to wszyscto co pisalem wyżej ale lekarz z WOMP dał mi tylko badania na pół roku, dla mnie to śmieszny termin i ewidentna maszynka do zarabiania pieniędzy.

Chce następne badania zrobić u dowolnego lekarza medycyny pracy; pytanie czy WK nie będzie mi robił z tym problemu, kiedy moge takie badania zrobić ? Aktualne mam do czerwca, zakładając że egzamin zdam w maju, to moge gdzieś w maju zrobić kolejne i zanieść do WK?

Z jakiego powodu dali Ci na tak krótki termin? Myślę że tak, możesz zrobić tak jak piszesz,przecież możesz zapytać w WK jak będziesz odbierał PK. Pisze na badaniach że musisz zrobić w Womp ,czy tylko jest termin następnego badania?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót