B
Brunonz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 297
Adrian889 napisał:Witam jak napisać zażalenie postanowienia do sądu i w uzasadnieniu napisać o blokadzie alkoholowej.
Możesz jaśniej napisać?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Adrian889 napisał:Witam jak napisać zażalenie postanowienia do sądu i w uzasadnieniu napisać o blokadzie alkoholowej.
Adrian889 napisał:Odwołalem się do sądu po ponad połowie wykonanej kary gdzie zakaz jest na 4 lata i sąd odrzucił wniosek.
Wzięto mi prawo jazdy na okres 4 lat minęło 3 i złożyłem wniosek o uznanie zakazu prowadzenia pojazdów za wykonany. Sąd nie uwzględnił mojego wniosku podając przepis z Art. 84 2 k.k że nie jest możliwe uznanie za wykonany srodka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdówBrunonz napisał:wciąż nie jasnoodwołałeś się od czego?po połowie kary co złożyłeś?napisz więcej bo nie rozumiem.
Adrian889 napisał:Wzięto mi prawo jazdy na okres 4 lat minęło 3 i złożyłem wniosek o uznanie zakazu prowadzenia pojazdów za wykonany. Sąd nie uwzględnił mojego wniosku podając przepis z Art. 84 2 k.k że nie jest możliwe uznanie za wykonany srodka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
Sawyer505 napisał:A jeśli chcem się pozbyć adnotacji z dokumentu to tylko normalna wymiana na drugi w wydziale komunikacji bez większej papierologii?
A tak jaśniej jakoś naprowadzić na to jeszcze.Brunonz napisał:to już jaśniej! możesz tylko napisać wniosek/ a nie zażalenie/zmianę wykonania kary na orzeczenie
wobec mnie dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
niewyposażonych w blokadę alkoholową.
Adrian889 napisał:A tak jaśniej jakoś naprowadzić na to jeszcze.
Brunonz napisał:Mam pytanko :uprawomocnienie wniosku o blokadę trwa 7 dni ,ale czy to są dni kalendarzowe czy pracujące? bo ten maj ma tyle świąt że 7 dni pracujących to prawie 2 tygodnie![]()
Pasuje też te 7 dni nie licząc Świąt, sobót i niedziel. Licząc od dnia następującego po dniu sprawy Sądowejmath87 napisał:W moim przypadku, sprawa odbyła się 11.04.2019, uprawomocnienie nastąpiło 24.04.2019 więc równe 14 dni kalendarzowe wliczając dzień sprawy i dzień uprawomocnienia. Ponadto 19.04.2019 byłem w Sądzie z wnioskiem o wydanie postanowienia ( bez tego nie przyślą do domu) dzisiaj, czyli 29.04.2019 dostałem polecony z sądu z prawomocnym postanowieniem. Dzwoniłem też dzisiaj do WK, oni nic nie dostali, dzwoniłem do sądu i podobno jeszcze nie wysłali. Dlatego jutro idę że swoim prawomocnym postanowieniem do WK po numer PKK. Sprawę rozpocząłem 8.02.2019 wnioskiem o blokadę i tydzień później miałem już pismo że sprawa odbędzie się 11.04.2019.