AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Odwołalem się do sądu po ponad połowie wykonanej kary gdzie zakaz jest na 4 lata i sąd odrzucił wniosek.

Adrian889 napisał:
Odwołalem się do sądu po ponad połowie wykonanej kary gdzie zakaz jest na 4 lata i sąd odrzucił wniosek.

wciąż nie jasno:(odwołałeś się od czego?po połowie kary co złożyłeś?napisz więcej bo nie rozumiem.

Brunonz napisał:
wciąż nie jasno:(odwołałeś się od czego?po połowie kary co złożyłeś?napisz więcej bo nie rozumiem.
Wzięto mi prawo jazdy na okres 4 lat minęło 3 i złożyłem wniosek o uznanie zakazu prowadzenia pojazdów za wykonany. Sąd nie uwzględnił mojego wniosku podając przepis z Art. 84 2 k.k że nie jest możliwe uznanie za wykonany srodka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów

Adrian889 napisał:
Wzięto mi prawo jazdy na okres 4 lat minęło 3 i złożyłem wniosek o uznanie zakazu prowadzenia pojazdów za wykonany. Sąd nie uwzględnił mojego wniosku podając przepis z Art. 84 2 k.k że nie jest możliwe uznanie za wykonany srodka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów

to już jaśniej! możesz tylko napisać wniosek/ a nie zażalenie/zmianę wykonania kary na orzeczenie
wobec mnie dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
niewyposażonych w blokadę alkoholową.

A jeśli chcem się pozbyć adnotacji z dokumentu to tylko normalna wymiana na drugi w wydziale komunikacji bez większej papierologii?

Brunonz napisał:
to już jaśniej! możesz tylko napisać wniosek/ a nie zażalenie/zmianę wykonania kary na orzeczenie
wobec mnie dalszego wykonywania środka karnego w postaci zakazu prowadzenia pojazdów
niewyposażonych w blokadę alkoholową.
A tak jaśniej jakoś naprowadzić na to jeszcze.

Witam. Mam takie pytanie 9 kwietnia 2017 skończył mi się zakaz prowadzenie pojazdów i dnia następnego wymontowałem blokadę alkoholową. Wszystko opłaciłem od razu - każdą karę. Z tego co wyczytałem to kartotekę powonieniem mieć czystą.
Prawo Jazdy mam wymienione i nie ma w nim kodu 69.
Wczoraj gdy dostawałem mandat za prędkość to policjant pytał się czy ograniczeń żadnych nie mam bo widział, że miałem kod, że jeździłem z blokadą.
Moje pytanie to czy zawsze policja będzie to widziała czy do jakiegoś czasu, a może nie wyczyścili mi kartoteki?
Z góry dziękuję za odpowiedź i jeśli zły temat to proszę o przeniesienie.

Dziś dostałem wiadomość o zgodzie na jazdę z blokadą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:brawo:

Mam pytanko :uprawomocnienie wniosku o blokadę trwa 7 dni ,ale czy to są dni kalendarzowe czy pracujące? bo ten maj ma tyle świąt że 7 dni pracujących to prawie 2 tygodnie:(

A tak z innej beczki.czy jest jakiś sposób aby mając jedną blokadę a dwa auta przekładać ją w razie potrzeby do drugiego.jest na to jakiś patent czy nie ma opcji żeby tak zrobić

Mam dwa auta i jednym chciałbym się poruszać w pracy a drugim poza pracą tylko nie chcę wywalac kasy na dwie blokady.hmm czy da się to jakoś rozwiązać.

Ostatnia edycja:
Brunonz napisał:
Mam pytanko :uprawomocnienie wniosku o blokadę trwa 7 dni ,ale czy to są dni kalendarzowe czy pracujące? bo ten maj ma tyle świąt że 7 dni pracujących to prawie 2 tygodnie:(

W moim przypadku, sprawa odbyła się 11.04.2019, uprawomocnienie nastąpiło 24.04.2019 więc równe 14 dni kalendarzowe wliczając dzień sprawy i dzień uprawomocnienia. Ponadto 19.04.2019 byłem w Sądzie z wnioskiem o wydanie postanowienia ( bez tego nie przyślą do domu) dzisiaj, czyli 29.04.2019 dostałem polecony z sądu z prawomocnym postanowieniem. Dzwoniłem też dzisiaj do WK, oni nic nie dostali, dzwoniłem do sądu i podobno jeszcze nie wysłali. Dlatego jutro idę że swoim prawomocnym postanowieniem do WK po numer PKK. Sprawę rozpocząłem 8.02.2019 wnioskiem o blokadę i tydzień później miałem już pismo że sprawa odbędzie się 11. 04.2019.

Ostatnia edycja:
Ja swoj wniosek zlozylem dwa tygodnie temu.A teraz czekanie i nerwówka i czekanie.Ktos czeka jeszcze na rozpatrzenie wniosku ? P.S. "brunonz" nie moge Ci wyslac pw cos masz zablokowane albo pelną skrzynke.

math87 napisał:
W moim przypadku, sprawa odbyła się 11.04.2019, uprawomocnienie nastąpiło 24.04.2019 więc równe 14 dni kalendarzowe wliczając dzień sprawy i dzień uprawomocnienia. Ponadto 19.04.2019 byłem w Sądzie z wnioskiem o wydanie postanowienia ( bez tego nie przyślą do domu) dzisiaj, czyli 29.04.2019 dostałem polecony z sądu z prawomocnym postanowieniem. Dzwoniłem też dzisiaj do WK, oni nic nie dostali, dzwoniłem do sądu i podobno jeszcze nie wysłali. Dlatego jutro idę że swoim prawomocnym postanowieniem do WK po numer PKK. Sprawę rozpocząłem 8.02.2019 wnioskiem o blokadę i tydzień później miałem już pismo że sprawa odbędzie się 11.04.2019.
Pasuje też te 7 dni nie licząc Świąt, sobót i niedziel. Licząc od dnia następującego po dniu sprawy Sądowej :) czyli 7 dni roboczych licząc od 12.04.2019 do 23.04.2019 :). 24.04.2019 nastąpiło uprawomocnienie.

Dzisiaj byłem w WK z własnym egzemplarzem potwierdzonym za zgodność z oryginałem odpisem prawomocnego postanowienia. Pani z urzędu bez problemu przyjęła dokument. Uiściłem opłatę w wysokości 100,50PLN, złożyłem wniosek wraz ze zdjęciem (badania WOMP, psychotesty i zaświadczenie z ukończenia kursu reedukacyjnego dostarczałem już w zeszłym roku odrazu gdy je zrobiłem, niezwłocznie po otrzymaniu skierowań), w zamian za to otrzymałem numer PKK. Teraz tylko egzamin i wolność!!

Czy ktoś z Was czekajac na zamiane kary na jazde z alcolockiem, śledził e wokande na stronie internetowej sadu w swojej miejscowości?.Czy na e wokandzie są wszystkie sprawy z sygnaturami na najblizsze tygodnie czy tylko wybrane sygnatury spraw?.

Witam, mam pytanie w niedzielę kończy mi się zakaz (69) i pytanie czy mogę jeździć na tym pj normalnie bez blokady? Czy muszę wymienić plastik, pytam z tego względu że z niedzieli na poniedziałek szykuję mi się spora trasa autem bez blokady akurat kończy się w niedziele a w poniedziałek o 3 rano wyjazd? Dzwoniłem do wydziału komunikacji to nie wiedzą?A nie chcę w razie kontroli mieć problemu że czemu nie ma blokady jak jest 69 wbite mimo tego że zakaz skończył się dzień wstecz czyli 3h.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót