Wiecie co jest najciekawsze

że podczas korespondencji mailowej z tym sprzedawcą (ogólnie odpisywał z 2 tygodniowym opóźnieniem) można powiedzieć, że sam się wygadał, że tej paczki nie wysłał

a mianowicie:
-napisał z pytaniem czy ponownie wysłać towar czy zwrócić pieniądze:
"Witam!
czy w zaistnialej sytuacji mamy przeslac towar ponownie czy tez zwrocic pieniadze?"
po czym za jakis czas gdy odpowiedziałem, że poproszę o towar napisał
"Po sprawdzeniu wpłaty okazało się ze wybrał pan przesyłkę ekonomiczna i za taką przesyłkę otrzymaliśmy płatność.
Wyżej wymieniony rodzaj wysyłki jest realizowany na odpowiedzialność kupującego, co za tym idzie w przypadku zaginięcia przesyłki nie możemy wysłać jej ponownie ani wpłacona kwota nie podlega zwrotowi."
czyli metodą prostej dedukcji przyznał się że towaru nie wysłał

bo gdyby list był rejestrowany to musiałby przedstawic dowód nadania ---> a że go oczywiście nie miał to chciał wysłać paczke ----> po czym zobaczył, że list nie był rejestrowany więc może zwalic winę na pocztę polską ---> i odmówił mi dostarczenia towaru. Ale czy można mu coś zrobic?
komentarze jego aukcji z końca lutego:
juz nigdy u nich nie kupie chcieli mnie oszukac
wystawiam negatywa poniewaz paczka wogole do mnie nie dotarla ani nie moge liczyc na zwrot pieniedzy nie polecam
wpłaciłem pieniądze i nie otrzymałem towaru.poprostu firma okazała się cyganami pazernymi na 10 złotych.szkoda mi ich.musi tam u nich być niezła bieda
Towar nigdy nie dotarł. Sprzedający najpierw kazał mi sprawdzać na poczcie czy tam nie leży przesyłka, potem zmienił zdanie i mówił, że posłał InPostem. Żadnego potwierdzenia nie przedstawił. Teraz mam jeszcze problem z odzyskaniem pieniędzy.
więcej przytaczał nie będę bo szkoda słów, ale jak widać praktycznie codzinnie zdarza się osoba niezadowolona z usług tego allegrowicza