A
Agull
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 164
- Autor Autor
Nie mam.. nie dali mi nic. Jedynie podali fakt, że jest to tak jak napisałem powyżej
Co zatem mogę począć dalej?
Co zatem mogę począć dalej?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Agull napisał:Nie mam.. nie dali mi nic. Jedynie podali fakt, że jest to tak jak napisałem powyżej
Agull napisał:A jeśli ja szybciej złożę wniosek do sądu o przedawnienie?
Komornik nie sprawdza ile masz na koncie, realizacja zajęcia należy do bankudjmcmarco napisał:zająć konto może wyłącznie komornik, a ile masz na koncie to też wyłącznie komornik może sprawdzić.
Wierzyciel (aktualnie EGB) najpierw musi wnieść powództwo o zapłatę, więc proszę abyś nie pisał takich bzdur.djmcmarco napisał:czyli umorzone ale wierzyciel może ponownie skierować sprawe do komornika.
I w efekcie wyszły bzdurydjmcmarco napisał:nie piszę bzdur, tylko nie opisałem to dokładnie a to różnica.
Jaka sprawa w jakim sądzie?djmcmarco napisał:być może ale sprawa była w sądzie i u komornika
To samo co ty? A to ciekawe... Mam ciebie zacytować? Proszę bardzo, mówisz i masz:djmcmarco napisał:napisałeś to samo co ja, tyle że dokładniej , nic więcej.
djmcmarco napisał:hmmm po 10 latach chyba
djmcmarco napisał:być może ale sprawa była w sądzie i u komornika
djmcmarco napisał:czyli umorzone ale wierzyciel może ponownie skierować sprawe do komornika.
Jeśli do grudnia 2015 nie było ponownej egzekucji bądź wniesienia powództwa, roszczenie jest przedawnione. Już to wskazałem.Agull napisał:Byłem u komornika.
Postanowienie uprawomocniło się 12/2013r.
Postępowanie egzekucyjne w niniejszej sprawie umorzono wobec stwierdzenia dalszej bezskuteczności egzekucji.
Wobec powyższego komornik umorzył postępowanie na zasadzie art.824#1 pkt. 3kpc - pkt.1
Jeśli zachodzi powyższe - to nic nie robić. Koniec sprawy pod względem finansowym i prawnym. Musisz tylko odbierać listy polecone z sądu, by zareagować we właściwy sposób i wygrać sprawęAgull napisał:Co dalej robić ?
Agull napisał:Nic nie dostałem.
Nie było mnie też w kraju.
Gdzie zatem mogę udać się,aby dowiedzieć się,że rzeczywiście nic do mnie nie przyszło?