Altus - EGB

• Autor wątku Autor wątku Agull
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie mam.. nie dali mi nic. Jedynie podali fakt, że jest to tak jak napisałem powyżej
Co zatem mogę począć dalej?

Agull napisał:
Nie mam.. nie dali mi nic. Jedynie podali fakt, że jest to tak jak napisałem powyżej

na gębę to można wszystko, jak pisałem wcześniej złóż wniosek o wydanie odpisu postanowienia o umorzeniu postępowania egzekucyjnego wraz ze stwierdzeniem o jego prawomocności.

Ok.. czyli jeszcze raz przejdę się tam jutro. Załatwię to. Dadzą mi od reki czy rzeczywiście lepiej wysłać pismo do nich ?

Ostatnia edycja:
Agull napisał:
A jeśli ja szybciej złożę wniosek do sądu o przedawnienie?

do sądu to ty nic nie składaj żadnego wniosku,

chcesz dalej płacić, tak czy nie?, jeżeli nie to zrób o co prosiłem, jeżeli tak to nic nierób w tej sprawie,

wiem że jest to dla ciebie trudna sprawa ale jak to się mówi trzeba po sobie pozamiatać.

Zrobię jak piszesz. Jutro oczywiście dam znać.

djmcmarco napisał:
zająć konto może wyłącznie komornik, a ile masz na koncie to też wyłącznie komornik może sprawdzić.
Komornik nie sprawdza ile masz na koncie, realizacja zajęcia należy do banku
djmcmarco napisał:
czyli umorzone ale wierzyciel może ponownie skierować sprawe do komornika.
Wierzyciel (aktualnie EGB) najpierw musi wnieść powództwo o zapłatę, więc proszę abyś nie pisał takich bzdur.

Wyjaśniając całą sprawę - wg posiadanych informacji czyli:
- BTE
- umorzenie egzekucji w listopadzie 2013
- brak dalszych działań mogących przerwać bieg przedawnienia po umorzeniu

roszczenie przedawniło się w listopadzie 2015 roku. Dokonywane wpłaty nie stanowią uznania całego długu, jak i tym bardziej niczego nie przerwały.

nie piszę bzdur, tylko nie opisałem to dokładnie a to różnica.

napisałeś to samo co ja, tyle że dokładniej , nic więcej.

Byłem u komornika.
Postanowienie uprawomocniło się 12/2013r.
Postępowanie egzekucyjne w niniejszej sprawie umorzono wobec stwierdzenia dalszej bezskuteczności egzekucji.
Wobec powyższego komornik umorzył postępowanie na zasadzie art.824#1 pkt. 3kpc - pkt.1

Czy jeszcze coś mam dopisać ?
Co dalej robić ?

Mam pismo, ale za cholerę nie chce mi tu wejść. Jestem ciemnotą w tej dziedzinie.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Mam nadzieję,że będzie widoczne

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Agull napisał:
Byłem u komornika.
Postanowienie uprawomocniło się 12/2013r.
Postępowanie egzekucyjne w niniejszej sprawie umorzono wobec stwierdzenia dalszej bezskuteczności egzekucji.
Wobec powyższego komornik umorzył postępowanie na zasadzie art.824#1 pkt. 3kpc - pkt.1
Jeśli do grudnia 2015 nie było ponownej egzekucji bądź wniesienia powództwa, roszczenie jest przedawnione. Już to wskazałem.
Agull napisał:
Co dalej robić ?
Jeśli zachodzi powyższe - to nic nie robić. Koniec sprawy pod względem finansowym i prawnym. Musisz tylko odbierać listy polecone z sądu, by zareagować we właściwy sposób i wygrać sprawę

Nic nie dostałem.
Nie było mnie też w kraju.
Gdzie zatem mogę udać się,aby dowiedzieć się,że rzeczywiście nic do mnie nie przyszło?

Agull napisał:
Nic nie dostałem.
Nie było mnie też w kraju.
Gdzie zatem mogę udać się,aby dowiedzieć się,że rzeczywiście nic do mnie nie przyszło?

zakończyć sprawę na tym etapie, odbierać listy polecone z sądu, nic nie płacić.

Powrót