Ag_Maz
Moderator w spoczynku
- Odpowiedzi
- 33 942
Nie potrafimy czytać ze zrozumieniem informacji ze strony MS?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
3kana3 napisał:Aby uzyskać to zaświadczenie trzeba wypełnić ten wniosek ze strony ministerstwa - http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/krk/formularz_krk_osoba.rtf załączyć do niego potwierdzenie opłaty 50 zł i wysłać na adres: ul. Czerniakowska 100, 00-454 Warszawa, tak?
Na sprawach też tak będziesz mówić do sędziego?3kana3 napisał:robiąc coś pierwszy raz wolę się upewnić niż popełnić błąd
Nie jestem prawnikiem.3kana3 napisał:A na sprawach też będziesz taki nieuprzejmy??
3kana3 napisał:A na sprawach też będziesz taki nieuprzejmy?? A potem się dziwią skąd takie negatywne opinie o prawnikach :/
amator taniego wina napisał:Za każdym razem gdy widzę jakim autem przyjeżdża adwokat do naszej kancelarii komorniczej, to odnoszę wrażenie, że kryzys na rynku prawnym jest jakimś mitem.
3kana3 napisał:Jeżeli sama sobie wybieram patrona to pisemne oświadczenie patrona o gotowości podjęcia się wobec niego obowiązków patrona mam dołączyć razem z wnioskiem o wpis na listę aplikantów czy później??
Ag_Maz napisał:Na sprawach też tak będziesz mówić do sędziego?
Takie zaświadczenie jest w stanie sobie ogarnąć nawet (nie ubliżając) ochroniarz z Biedronki. Więc po 5 latach studiowania prawa, Wy raczej nie powinniście mieć z tym problemów.
homiq napisał:Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdy aplikant dorabiał np na umowie o dzieło w innej kancelarii adwokackiej niż u swojego patrona? Wykluczając teoretyczny konflikt interesów, jest to chyba niezła możliwość wzbogacenia (nie tylko finansowego, ale również wiedzy oraz cv).
undenied napisał:dowolnie, aby do końca grudnia zdażyć.
również przerażają mnie tego typu zapytania![]()
lightweightbaby napisał:niby dlaczego do końca grudnia trzeba zdążyć?
undenied napisał:taki jest termin. w styczniu przydzielają z urzędu tym którzy nie znaleźli patrona.