P
przemoppp
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 89
to spytam troszeczke z drugiej strony. wielu aplikantów pracuje w ajkichs firmach. jak to łączycie zatem z odbywaniem aplikacji i przede wszystkim praktykami w sądzie!!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
blue_sun napisał:Dzwoniłam się dowiedzieć jak wyglądają sprawy płatności. Pani poinformowała mnie że czekają na decyzję MS w sprawie wysokości płatności za aplikację adw. Jak tylko otrzymają jakąś inf. Ora ma podjąć uchwałę i dać nam znać. Mailowo lub listownie. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać, raczej nie proponowałabym wpłaty pieniędzy na konto bez jakiejkolwiek informacji o wysokości lub terminie wpłaty.
kawaa napisał:pytania do kolegów i koleżanek z lubelskiej ORA:
- jakie dokumenty należy dołączyć do promesy w momencie składania jej w ORA (chodzi mi np. o umowę patronacką, wniosek do dziekana o wyznaczenie danego adw. na patrona)?
- czy znacie już termin ślubowania i macie jakieś info dot. szkolenia?
Leo. napisał:Witam, mam pytanie dotyczące płatności za aplikację do osób zaczynających I rok od stycznia 2012 r. Czy ktoś z Was już dokonał płatności za aplikację. W regulaminie zapisany jest ten 30 dniowy termin przed rozpoczęciem szkolenia, czyli rozumiem że do 10 grudnia skoro inauguracja planowana jest na 10 stycznia? Na stronie jest też podany numer konta na jaki trzeba dokonać przelewu. Jednak spodziewałam się jakiegoś listu poleconego z konkretną kwotą, informacjami co wpisać w tytule przelewu etc. Stąd właśnie pytanie do Was czy jesteście już po czy przed tą formalnością jaką jest uiszczenie opłaty![]()
lukas63 napisał:Ale gdzie jest napisane, że dzień w dzień przez 6 miesięcy? - może 1 dzień w tygodniu jak na radcowskiej - a były wcześniej praktyki w sądach i prokuraturze (rok temu?) po 1 dzień w tygodniu?