Aplikacja adwokacka

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kalafiorro napisał:
Zazdroszczę aż... Ja po pracy wyrabiam max 2-3 godziny bo potem padam na pyszczek :D A jeszcze teraz euro, to między 17:00 a 18:00 tylko mogę pocisnąć :)

Ja mam taką technikę, że oglądam mecz z kodeksem w ręku. I jak zaczynają głośniej krzyczeć kibice, to wtedy podnoszę nos znad książki :-)
Ja też jestem wykończony po pracy, ale jakoś trzeba dać radę przez te kilka miesięcy.

Damy radę! Ja obecnie też żyję meczami. :) Ale 5-6 godzin dziennie! Podziwiam!
ja ruszam niebawem pełną parą! Póki mam chęci. :) I będę mówiła: kodeks, mecz, testy, mecz, mecz, testy, kodeks... :D

No nie powiem, szkoda przegranej Polski, ale teraz to jakoś będę mógł się bardziej skupić na nauce. Chociaż i Niemcom kibicuję, to jednak ciężko będzie z tym siedzeniem nad testami.

no właśnie, to dość uciążliwe jak trzeba szukać. miejsca na biurku zabraknie na te ustawy:P ja zresztą jestem wzrokowcem, więc jak od razu zobaczę, przeczytam, to o wiele łatwiej mi zapamiętać coś:)

Jak nawet jednym pytaniem oszczędzasz 10s. na wyszukanie artykułu w ustawie, to zobacz ile oszczędzasz przy tych tysiącach pytań!

Racja, racja. :) I piłkarze zaoszczędzili mi czasu i te testy też, ponieważ to, że nie muszę grzebać po ustawach bardzo ułatwia! Idzie szybko i sprawnie. :) A ustawy sobie chyba część podrukuję i wrzucę w segregator. :) Dzięki temu też będą w jednym miejscu.

No właśnie - piłkarze też nam pomagają, haha:D Ja część kupuję, żeby mi te kartki nie latały, a te mniej ważne i krótsze drukuję. I kolekcja na półce rośnie:P

Krzysztof_87 - aż tak przeliczasz czas:):):)?

Co się tak cicho zrobiło? Wszyscy wsadzili już na dobre nosy w książki i testy;)?

heh na dobre bedzie dopiero w sierpniu...:P trzeba bylo sie zregenerowac przed totalna nauka:)

Ja teraz wrzuciłam naukę totalną... lipiec + sierpien z ustawami a wrzesień na lajtowe powtórki i relaks :D

relaksu we wrześniu i tak nie bedziemy miec..nawet nie chce myslec co wtedy bedzie...:o

Ja podchodzę już drugi raz... W ubiegłym roku co prawda przeczytałam wszystko, ale nie wiedziałam we wrześniu jak mam na imię... Nie powtórzę drugi raz tego samego błędu. Dla mnie wrzesień będzie miesiącem robienia graficznych notatek z co bardziej skomplikowanych zagadnień, i robienia testów... a dzień przed egzaminem będzie dniem oglądania głupich amerykańskich seriali :P

masz racje:) ja nie bede czytac wszystkiego..skupie sie na kodeksach a potem najwyzej doczytam ustawy... z tego co czytalem majac dobre odp. z samych kodeksow mozna zdobyc prog:)

Wolę nie ryzykować ;) Drugi rok nie chce mi się uczyć :D

Ciekawa jestem ile osób się dostanie w tym roku na apli.W 2009 masa, prawie wszyscy, w 2010 test był trudniejszy i sporo mniej, a rok temu jakoś połowa więc lajtowo.Każdy uczy się inaczej ale mi najwięcej dało robienie testów.

m.borek dostalas sie w tamtym roku? no licze na to, ze bedzie w tym roku lajtowo..choc kto to wie...ja tez stawiam na testy.poki co idzie calkiem dobrze:)

Ujmę to tak... Test z 2009 roku rozwiązałam na 120 pkt, z 2010 na 109 a właściwy test z 2011 r. na ponad 90. Co prawda doszedł stres i przeuczenie ale i tak proporcje mnie mocno zaskoczyły. W tym roku stawiam na test o stopniu trudności podobnym do ubiegłorocznego albo minimalnie trudniejszy.

klossJaco napisał:
m.borek dostalas sie w tamtym roku? no licze na to, ze bedzie w tym roku lajtowo..choc kto to wie...ja tez stawiam na testy.poki co idzie calkiem dobrze:)

Tak dostałam się w zeszłym roku. I o ile 2 lata temu strasznie się stresowałam i nie zdałam o tyle rok temu na lajcie zdałam bez problemu.Trzymam kciuki! :)

Mam pytanie jak juz dostaniecie się na aplikację i ja odbędziecie to jeszcze zdajecie jakiś egzamin czy odrazu jestescie adwokatami ?

Powrót