D
dzikaswinia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
czy pozytywny wynik z egzaminu wstępnego na aplikację radcowską uprawnia do wpisu na listę aplikantów adwokackich?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gizmok napisał:Pytanie o patrona.
Moi Drodzy
W 2012r. zdałem egzamin wstępny na aplikację adwokacką. Aplikację mam zamiar zacząć w 2014 r.
Dlatego też powoli zaczynam myśleć na temat patrona. Zależy mi na znaleIeniu takiego co nie musi płacić ale aby w zamian podzielił się posiadaną wiedzą. Czyli ja chetnie porobie za free a on od :serce: da mi troche swej wiedzy.
czy szukajac patrona pisaliscie takie aplikacje i biegaliscie z nimi do KA,
czy wypada wysłać swoją aplikację poprzez e-mail, pocztą, czy tylko osobiście nosić
Jak to jest, z Waszej praktyki, czy trzeba chodzic osobiscie.
za wszelkie rady - porady serdeczne....:beer:
Tylko nic nie wspominasz o zarobkach jakie dostaje się w takiej kancelarii - niektórych osób nie stać na to, aby rodzice utrzymywali ich w wieku 25-27 latna aplikacji adwokackiej dużo łatwiej jest znaleźć patrona z prawdziwego zdarzenia i pracę w kancelarii niż na radcowskiej.
titanoboa napisał:To trzeba wybierać , może w takim razie w ogóle odpuścić sobie aplikację ?
Jaką wartość ma aplikacja bez praktyki ?
Bez praktyki nawet jak zdasz egzamin końcowy to dużo w zawodzie nie zwojujesz.
Powiedz mi lukas znasz kogoś kto skończył aplikacje w czasie niej nie pracował w zawodzie a teraz pracuje np. prowadzi własną kancelarie , pracuje u kogoś w kancelarii bo ja nie.