A
anett1711
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
chciałabym uzyskać poważną odpowiedź. Nie wiem jak to wygląda dlatego pytam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
anett1711 napisał:chciałabym uzyskać poważną odpowiedź. Nie wiem jak to wygląda dlatego pytam
anett1711 napisał:Przepraszam, ale nie widziałam ze słownik tak pozmieniał. Chodzi mi o to co gdy mijają lata asesury. Mogę pracować cały czas jako asesor? Kiedy mogę zostać komornikiem i gdzie skoro u mnie w mieście jest juz 2 komorników.
anett1711 napisał:Pomyliłam się, ponieważ pisałam przez jakiś dziwny słownik, a wszyscy robią z tego sobie żarty. Nie jestem na aplikacji, po prostu myślałam, że ktoś mi udzieli informacji jak to wygląda. Jak zdam egzamin wstępny, potem aplikuję, potem jestem asesorem i jak wygląda sprawa poźniej. Mogę cały czas być asesorem, a jęsli nie to komornikiem, ale gdzie mogę mieć kancelarię itd? dzięki za odpowiedź
po aplikacji wypadałoby jeszcze zdać egzamin. Dobrze byłoby potem nie spowodować wypadku drogowego lub nie zrobić czegoś głupiego, znaleźć pracodawcę i...anett1711 napisał:Jak zdam egzamin wstępny, potem aplikuję, potem jestem asesorem i jak wygląda sprawa poźniej.
Talib220 napisał:A po co chcesz w ogóle iść na aplikację komornicza? Poczytaj,popytaj co się dzieje w zawodzie(ciecie opłat itp) i idz lepiej na informatyke,czy teŻ do szkoły fryzjerskiej..
dyl napisał:nie przesadzaj. U komorników, w porównaniu z innymi zawodami jeszcze aż tak zle to nie ma. Ponadto ostatnie zmiany u was raczej są na lepsze. Spowodują więcej pracy dla potencjalnych ludzi, którzy otwierają kancelarie.
Talib220 napisał:Skoro tak mówisz. Nie zapomnij ze niedługo zmniejsza opłaty egzekucyjne o 40%, więc jak otworzysz kancelarię w domu, zatrudnisz kogoś za minimalną na pół etatu komu na dłuższy czas nie będzie to przeszkadzać i jeszcze będziesz miał wnioski to może z 4-5netto zarobisz..
Bo taki pomysł próbują przeforsować niektórzy nasi parlamentarzyści.dyl napisał:a skąd wynika, że zmniejszą opłaty o 40 % ?
Za tą pracę, odpowiedzialność i permanentny ostracyzm społeczny? To tylko z perspektywy świeżutkiego absolwenta lub aplikanta.dyl napisał:te 4-5 tys. na rękę to i tak jest bardzo fajny pieniądz.
lokata napisał:Bo taki pomysł próbują przeforsować niektórzy nasi parlamentarzyści.
Za tą pracę, odpowiedzialność i permanentny ostracyzm społeczny? To tylko z perspektywy świeżutkiego absolwenta lub aplikanta.
LLawyer napisał:Ta głośna medialnie "nowelizacja" niestety niczego nie zmieniła tj nie zmieni, przecież każdy mający jakiekolwiek pojęcie o tym wie.
Dodałbym nawet, że z perspektywy niektórych starych aplikantów.