E
eho7
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Jak myślicie, kiedy aplikacja ogólna zostanie zlikwidowana?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prokurator89 napisał:Zabijcie mnie, kolejny, który spadł z nieba...
W tym roku ostatni nabór. Tyle w temacie.
ForTheVictim napisał:
Thiril napisał:Moi drodzy forumowicze
otóż aplikacja ogólna nie zostanie zlikwidowana przez co najmniej 2 lata, choć osobiście zakładam, że jeszcze później.
Naciski ministerialne i nie tylko na istnienie KSSiPu były od początku tak duże, że niewiarygodna jest nagła zmiana "frontu". Szkoła istnieje 5 lat i wszyscy będą głośno trąbić o tym jaka to ona jest bardzo potrzebna i że nie można w tak krótkim czasie decydować o tak radykalnych zmianach.
Znieśli już obowiązkowy staż referendarski dla obecnych apli. po egzaminie sędziowskim, więc zapewne będą teraz twierdzić, że aplikanci po ogólnej, którzy nie będą kontynuowali nauki na apl. specjalistycznych będą idealnymi kandydatami na referendarzy
Ponadto zachęcam do lektury :
Druk nr 2356
KRS za zmianamiale ta opinia UJ.......
Krzysztof116 napisał:Muszę przyznać że jestem troszkę zagubiony i przepraszam wszystkich za mój błąd.
Zacznę teraz piąty rok i od początku myślałem tylko o aplikacji sędziowskiej.
Czy nie jest tak, że teraz był ostatni nabór na ogólną i dopiero w 2017 roku będzie nabór na specjalistyczną już?
Lawstory napisał:Czyli wszystko wskazuje na to, że można spokojnie rozpoczynać naukę do egzaminu wstępnego na AO w 2015)
Moonica napisał:Cześć,jestem nowa na forum więc jeżeli pytanie podobne do mojego już się tutaj pojawiło,to nie "bijcie".
Jest ktoś,kto mógłby mi powiedzieć jaki jest zakres materiału na AO?
Moonica napisał:Pytam jako całkowita nowicjuszka na tym forum.![]()
Moonica napisał:Miocen, chodziło mi o zakres materiału na aplikację ogólną zarówno na pierwszy etap(test) jak i drugi(kazusy). Na inne aplikacje jest podany wykaz aktów prawnych,z których należy się przygotować na aplikację. Szukam zestawienia takich aktów jeżeli chodzi o AO,a wiadomo,że to nie jest takie oczywiste jeśli chodzi o wykaz aktów prawnych,które należy przyswoić.
Poza tym - jak najlepiej uczyć się do II etapu? Pytam jako całkowita nowicjuszka na tym forum.![]()