Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nie tylko przeciwko dłużnikowi czyli mojej żonie

jeśli majątek jest znaczny radzę iść do adwokata, są trzy możliwości wyjścia z sytuacji, bez adwokata się nie obejdzie.

he to jest 2 telewizory laptop i sonyplaystation oraz aparat cyfrowy w takim razię skonsultuję się z adwokatem

bo można zwrócić się ze skargą na czynność komornika, ale to nic nie da, bo w takiej sprawie właściwym srodkiem jest tylko powództwo przeciwegzekucyjne, skoro kluzula jest tylko na małżonkę. Ale sąd rozpoznajacy skargę może z urzędu w oparciu o art. 759 par 2. nakzazać zwolnienie od egzekucji tych ruchomości, mimio że skargę oddali. Kapujesz.

Do wszystkich,
takich rzeczy na aplikacji ogólnej nie uczą!!!!!!

Nie zaśmiecajcie tematu, chcecie porad otwórzcie nowy wątki a nie piszcie tutaj.
Do mnie też dzwonił sędzia z okręgu z Katowic, pewnie ten sam :) widzę, że jest nas już kilku także może w przyszłym albo w jeszcze kolejnym tygodniu jakieś spotkanie uda się zorganizować.

tak kapuję :) dzięki za pomoc może coś uda mi się wynegocjować Pozdrawiam dzięki za cierpliwość

Tłumów sie nie spodziewajcie. Jest nas tylko czwórka:P

Wasz koordynator to ewenement :) Ja dzwoniłam w tej sprawie do szkoły i pani poinformowała mnie, że aplikanci mają już poprzydzielanych patronów-koordynatorów, ale oni (= szkoła) nie udzielają informacji na ten temat i nie wiedzą, kiedy będą one udostępnianie.

@akita - ma Pani chociaż mgliste pojęcie jak funkcjonuje forum internetowe? Czytała Pani regulamin?
Mnoży Pani posty, umieszcza gdzie tylko się da..m.in. tutaj w temacie ni w ząb nie związanym z panie problemem.
Posty nie na temat będę usuwał.
Akita - ostrzeżenie.

Ostatnia edycja:
Ja bym preferował w tygodniu bo na weekend zazwyczaj jadę do domowej mieściny i to już nie tak blisko katowic. Ale można się dogadać, może jakoś po tym 21wszym w tygodniu?

A powiedzcie mi jak to wygląda (oczywiście mniej więcej) liczbowo- ile osób dostaje się na ogólną i ile później przechodzi na sędziowską, a ile na prokuratorską?

Zapoznaj się ze stroną www KSSiP - są tam zamieszczone odpowiedzi na Twoje pytania.

Przykro mi, ale treść niestety wyedytowałem. Odpowiedzi mogą być formą reklamy dla firmy którą Pani wymieniła a tego tutaj unikamy. Proszę inaczej sformułować pytanie. Bartata

Ostatnią edycję dokonał moderator:
@studentka_prawa
Na aplikację sędziowską - limit 105 osób, na aplikację prokuratorską - limit 45 osób. Zarządzenie Ministra Sprawiedliwości.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót