Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim

• Autor wątku Autor wątku Ardenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hej.moze ktoś pomoze bo mam kilka pytan dotyczących tego aresztu.moj brat był poszukiwany listem gończym bo kurator odwiesil mu wyrok.zlapali go ale okazało się jeszcze ze trwa jakies sledztwo w jakies sprawie.ma zakaz odwiedzin przez miesiąc.nie pozwolili mu przywieść papierosów choć on twierdzi ze wychowawca się zgodzil żeby mu podac przez okienko.zrobilam paczke zywnosciowa tylko nie wiem czy przejdzie:kielbasa paczkowana,parowki paczkowane,wedlina i ser zolty paczkowane,cukier przesypany w woreczek,to samo kawa i herbata.,maslo w kostce,ciastka w przezroczystym opakowaniu,chleb.on pali fajki.jak można mu podac papierosy wie ktoś?osobiscie wolalabym tyton i nabijarke bo to taniej wychodzi.czy karte do tel można mu podac z paczka zywnosciowa?dajcie znac bo nie mam zielonego pojęcia jak to jest z tym aresztem.a dodzwonić się nie mogę chyba ze mam zly numer.ma ktoś jakiś normalny telefon do tego aresztu?

No hej jezeli nalezy mu sie paczka to to powinno przejsc ja robilam paczke mojemu w lutym ale ob by jescze wtedy w goleszach a w piotrkowie robilam e- paczke poza produktami zywnosciowymi moze wlasnie dodac artykuly ytyoniowe poza paczka no i tam tez sa karty i rozne rzeczy ja ja robiulam ta paczke to wszystko bylo pomieszane i zywnosc i zele pod prysznic maszynki no i te art. tytoniowe takze mi to bardzo pasuje a tak z paczka podowana na brami to niewiem czy mozna;) Ewentualnie mozesz mu wplacic na wpisyke i wtedy jak dostanie to moze sobie kupic ten tyton itp... A co do tel to nie mam pojecia:D

a możesz mi podpowiedzieć jak to jest z ta e-paczka?tak krok po kroku.i czy na higieniczne produkty to nie musi mieć pozwolenia?i slyszalam ze jak się wplaca pieniądze żeby sam mogl sobie robic zakupy to jakas czesc tej kasy zabierają.prawda to jest?

Na stronie aresztu jest formularz i spis tych rzeczy co sa dostepne w kantynie wiec musisz go wydrukowac i wpisujesz co i ile kosztuje wage i nr tego z tej listy tam jest wszytsko podane i wplacasz tyle ile ci wyszlo przelewem (ja tak robilam bo jest szybciej) lub przekazem pocztowym i to potwierdzenie przelwu lub przekazu wysyłasz poczta razem z tym formularzem adresujesz normalnie na Aś tylko dopisujesz zamowienie na paczke zywnosciowa najlepiej pleconym priorytetem bo wiesz ze dotarlo ja tak zrobilam i oni w ciagu 5 dni mu to daja na cele .Z tym pozwolniem to niewiem jak jest ale jak ja mojemu robilam w grudniu to nie mial zadnego talonu ale i tak mu dali wszystko .... wiec niewiem ale jakby czegos nie dostal to ci odsylaja ta kase za to czego nei dostanie.A piniadze z wypiski to jakoms czesc zawsze biora na zelazna kase:o Polowe chyba tak mojemu zawsze zabieraja polowe:) ktora dostanie jak bedzie wychodzil:(

dzięki za odpowiedz.pomogłas mi bardzo.

Nie ma za co;)Życze cierpliwosci ... Moja już trwa prawie pol roku tyle juz czekam na mojego łobuza:D Niebawem pierwsza wokanda mam nadzieje ze sie uda:oPozdrawiam 3maj sieę:)

Hej a ja mam pytanko dotyczace paczki jak daje przy okienku swoje produkty to musze miec na liscie spisane np. cukier 2kg, herbata itp. czy cos trzeba jeszcze dodac jak to ma wygladać?

martusia224 napisał:
Hej a ja mam pytanko dotyczace paczki jak daje przy okienku swoje produkty to musze miec na liscie spisane np. cukier 2kg, herbata itp. czy cos trzeba jeszcze dodac jak to ma wygladać?

musisz podac imie i nazwisko skazanego i wykaz tego czego dajesz.i slyszalam ze kawe herbate cukier i inne co sa w nieprzezroczystych opakowaniach musisz przesypać w woreczki foliowe.

Tak musi być w woreczku przesypane ja niewiem dokladnie czy musi byc spisane ale chyba tak;)

No wszystko sie udało nawet byli myli i wszystko przyjeli.... A mam pytanko bo jakim czasie osadzony moze sie starac o 1.5 godz. widzenia?

No to dobrze:) Wiesz co niewiem czy jest na to jakas reguly:confused: ale mozna sie starac o przedluzenie widzenia albo polaczyc jak ktos przyjedza my zawsze tak robimy i mamy łączone zawsze 3 godzinki razem;)chocaz tylko go moge miec to lepsze niz godzina:D ale przedluzana godzina o ile sie nie mysle jest w formie nagrody ale głowy nie dam uciac

Witam :) Czy wie moze ktos jak sprawa wygląda z wokandami..? Czy łatwo wyjśc na wokande? Czy raczej cięzko:). Chodzi o kogos kto jest na p2 pierwszy raz odbywa kare ... I najprawdobodobniej zakład wystąpi oraz pracuje...Czekam na odpowidz:);)

monisiaczek22 napisał:
Witam :) Czy wie moze ktos jak sprawa wygląda z wokandami..? Czy łatwo wyjśc na wokande? Czy raczej cięzko:).

Jeśli sąd prawidłowo powiadomi jednostkę penitencjarną to wtedy osadzony bez problemu wychodzi na rozprawę, która jest w danym dniu na wokandzie i w której ma uczestniczyć.

"Wokanda - spis spraw w danym dniu" (w dużym uproszczeniu).

Warunkowe przedterminowe zwolnienie jest statystycznie bardzo rzadko udzielane w Piotrkowie / Łodzi

frog nie cwaniakuj;) W Goleszach wpz są udzielane bardzo często... A w Piotrkowie też coraz częciej .Wiec mam nadzieje ze się uda:D

też słyszałam ze sie zdarzaja wpz. zreszta statystyki to statystyki,nigdy nie wiadomo czy sie bedzie wiekszoscia czy mniejszościa

Powiem wam ze jezeli zaklad wystepuje o wpz to raczej udzielaja:);)

a jak to jest z ta paczka higieniczna?? brat przebywa w piotrkowie od tygodnia i nic nie wiem na ten temat jak go zabrali z domu w tych rzeczach tak tam jest.czy on musi napisac jakies podanie ze chce ubrania czy bielizne ,srodki higieniczne?? a paczka zywnosciowa to jesli pojade do niego i wezme te dozwolone rzeczy spozywcze to musi byc jakas zgoda tez?? prosze o odpowiedz bo naprawder nie wiem nic na ten temat z gory dziekuje za odp;)

a jeszcze jedno ta e-paczka ??to najpierw musze zrobic przelew przez internet, wydrukowac ten formularz i wybrac te rzeczy z listy??wyslac priorytetem ,,,,ale to obojetnie jaka ilosc tam zamawiam??

Na paczke higieniczna z tego co ja sie dowiedziałam musi napisac podanie co jest mu potrzebne i w jakich ilosciach oni to musza rozpatrzyc, zywnosciowa jest jedna na kwartał do 5 kg wszystko w woreczkach przesypane przezroczystych, w opakowanich moga byc tylko kisiel i budyn i podajesz w paczkarni albo wysyłasz w kartonie, zgody nie musi byc na zywnosciowa

Powrót