AŚ Bydgoszcz

• Autor wątku Autor wątku MELKA2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To prawda, na Wałach niestety z racji braku miejsc siedzą razem w celi najróżniejsi ludzie: za jazdę na rowerze po pijanemu, za alimenty, za morderstwo,narkotyki itp. Jednym słowem pomieszanie z poplątaniem:mad:

Witam. Jestem nowa. Moj konkubent jest znowu na walach. Mam pytanie o widzenie bezdozorowe. Wiem ze odbywa sie w osobnej sali ale jak jest z wejsciem. Przy okienku trzeba powiedziec ze na bezdozorowe czy jak. Prosze o odpowiedzi. :)

Nie jestem pewna czy w Aś na wałach są takie widzenia. Specyfika miejsca chyba na to nie pozwala. Ja tam jeździłam przez jakiś czas. W każdym razie Ty nie musisz o niczym informować na bramie. To jaki charakter będzie miało widzenie zgłaszasz (o ile skazany ma na to zgodę) na sali widzeń.

odpowiedzcie mi proszę czy może być taka sytuacja: dot. to AS Bydgoszczy; Mój chłopak parę dni temu stawił się sam - 3 lata wypadek komunkacyjny.Dostał P2-P i pacę na terenie .Czy to prawda że mimo posiadania p2 w AS w Bydgoszczy gdzie defacto nie ma oddziału półotwartego dla mężczyzn będzie i tak traktowany jak by miał P1 czyli zamknięcie?? a więc 2 widzenia zamiast 3 no i oczywiście po 1/4 kary czyli u niego po 9 mc nici z przepustek - nie mówiąc już o warunkowym po 1/2 kary.Czy może po jakimś czasie przeniosą go na prawdziwy półotwarty?? ale na razie nic o tym mu nie mówiono - ma TU BYĆ I PRACOWAĆ:(:(

To prawda, w areszcie śledczym na wałach obowiązuje podgrupa P1, przy czym to nie jest miejsce docelowe. Powinni go w miarę możliwości (wolnych miejsc) jak najszybciej przetransportować do zakładu karnego, w którym jest oddział P2.

dzięki AGNIK muszę się trzymać DLA NIEGO WYJDZIE I ZNOWU BĘDZIE CUDOWNIE:cool::ok::sad:

Agnik32 napisał:
To prawda, w areszcie śledczym na wałach obowiązuje podgrupa P1,

Oczywiście, że to nie jest prawda. Proszę Cię, byś nie dezinformowała.
Skazany ten ma prawo do trzech widzeń w miesiącu i korzysta ze wszystkich uprawnień, które są przewidziane dla przebywających w warunkach zk typu półotwartego.

xmaniana napisał:
czyli u niego po 9 mc nici z przepustek - nie mówiąc już o warunkowym po 1/2 kary.

A dlaczego "nici"? Ma dokładnie takie same szanse jak inni skazani. Powiedziałbym, że nawet nico większe - pracuje i ma szansę się wykazać.

A skąd FORGU ty to wszystko wiesz?jeśli faktycznie WIESZ to bardzo dobra dla nas wiadomość .Sami skazani którzy doświadczyli tego na własnej skórze mówią że w niektórych zakładach karnych "puszczają" lub nie z danych wokand : pierwszej, drugiej czy dopiero trzeciej albo po prostu nie wcześniej niż pół roku przed końcem wyroku

Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale piszę, ponieważ nie znalazłam informacji o ZK w fordon ie. Chciałabym zapytać o widzenia, tzn czy P1 i P2 mają widzenia na tej samej sali, czy jest to jakoś oddzielone. Jak w ogóle wygląda poczekalnia tuż po wejściu na brame czy jest w niej wc, czy wpuszczają gupkami odwiedzających, czy rotacyjnie.?

Witam. Mój partner niedawno trafił do AŚ na Wałach. Mam pytanie. Jak często dzwonią osadzenie i w jakich godzinach? Dodam, że już jest po wyroku.

Witam mój maź dostał bilet na 16 grudnia na wały pewnie dlatego ze korzystał juz raz z odroczenia kary ze względu na stan zdrowia i tam areszt niby jest z oddziałem szpitalnym, proszę was o informacje czy to takie samo wiezienie czy ten areszt szpitalny to coś innego. Idzie tam po raz pierwszy i jesteśmy zdziwieni tym biletem bo wały to oddział r1 zamknięty a maź idzie 1 raz za drobne przestępstwo. Proszę was o cenne rady

trafi na cele przejściową, a później zostanie przeniesiony zgodnie z przypisaną podgrupą.

a skąd wiadomo jaka to jest podgrupa? na bilecie nic nie ma czy R1, R2, R3

Witam. Mam 10 dni kary aresztu. Ktos wie jak to wygląda w przypadku kobiet? Co mogę zabrac ze sobą na brame? Papierosy przejdą? Lub tyton? Jakies jedzenie? Czy odbywajac tam kare 10 dni będę siedziala w celi 24h? Nie mam pojecia jak sie przygotować

Skazanemu przysługuje godzina spaceru na wieziennym spacerniaku także nie będziesz cały czas siedziała w celi

Powrót