AŚ Warszawa-Mokotów, Rakowiecka

• Autor wątku Autor wątku myszkaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie jest już skazany. Teraz wysłałam sam list w następnym spróbuję z kopertami i ewentualnym czasopismem. Zobaczymy kiedy wogóle go dostanie.

Jeżeli jest Tymczasowo Aresztowany to przygotuj się, że musi to przejść przez ręce prokuratora, tam on przegląda te rzeczy i czyta list czy nie ma tam treści wpływających na tok postępowania kierującego się przeciw Tymczasowo Aresztowanemu. Więc może sobie dosyć długo poczekać na Twój list, a także Ty możesz długo poczekać list od osadzonego. Radzę uzbroić się w cierpliwość, a z znaczkiem i kopertą bym zaryzykowała, natomiast gazete wysłałabym mu jak już będzie skazanym.

KBK123 napisał:
Nie jest już skazany.
dlatego polecam zastosowanie znaków interpunkcyjnych :)
więc chociaż spróbowałabym wysłać mu tą gazete, wysłałabym i czekała na wiadomość od osadzonego, czy była mu dostarczona, czy umieszczona w magazynie.

Mam kolejne pytanie - ile może trwac okres od zaksiegowania kasy do otrzymania przez adresata pieniędzy na to jego subkonto. Czy robione to jest regularnie czy kilka razy w miesiącu.

List priorytet szedł 4 dni; pamiętać trzeba, że to okres młynu na poczcie. Czasopismo historyczne również zostało dostarczone.

Witam , proszę pomóżcie mi .... mój narzeczony jest na Rakowieckiej od 2 tyg , wysłał talony 19 grudnia 2014 z Rakowieckiej na Pragę , w dalszym ciągu ich nie ma ... widzenia nie dostanę , bo jest na sankcji 3miesięcznej,pozatym jestem do sprawy .... nie wiem co robic ? :( nie wiem jak z talonami , kiedy je dostanę ?

Bądź uprzejma stosować się do Regulaminu Forum Falco

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mój talon dostał gotowy do przekazania dla mnie po 2 tygodniach; dostarczyłam ale ubrań jeszcze nie otrzymał. Teraz jest mocno martwy sezon administracja pracuje w wybrane dni. Niestety chyba musisz uzbroić się w cierpliwość...

Witam, mam takie pytanie. Mój dostał wyrok i skazali go na 3 miesiące. Wychowawca powiedział mu,że mogę odwiedzić go tylko 3 razy w miesiącu. Czy to prawda? Czytałam dużo na temat widzeń, ale nigdzie nie znalazłam takiej informacji.

Masz 3 widzenia jako osoba dorosła w miesiącu i ewentualnie jedno dodatkowo na dziecko tzn. jak z nim przyjdziesz.

anniaaa21 napisał:
Wychowawca powiedział mu,że mogę odwiedzić go tylko 3 razy w miesiącu. Czy to prawda?

Nie jest to prawdą. Jeśli już, to osadzony może być odwiedzony trzy razy w miesiącu.

Witam,jestem nowa. Moj maz jest w AS rakowiecka od dwuch tyg.i mam takie pytania.czy można wysłać kase przekazem czy na konto iz ląd wziąć numer konta? I czy można bez mm talonu zawieźć ciuchy na zmianę?

Powrót