Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Do Mac101

Każdemu kto miał odebrane/zatrzymane prawo jazdy za alkohol.

Ja mam wizytę za tydzień i prawdę mówiąc już nie mogę się doczekać aż tam pojadę. Z tego co tu czytam to nie wiem czy jest szansa, że załatwię to za jednym razem? Jeśli mam termin i w nim się stawię, to jest taka opcja, że uda mi się jeszcze odebrać orzeczenie tego samego dnia? Pisaliście tutaj, że nie da rady tego załatwić w jeden dzień, ale jeśli obowiązuje każdego konkretny termin to też nie da rady tego załatwić?

Witam kolejny raz tym razem krócej,odpowiem powyżej 2 ososbom na pytania.Co się tyczy badania krwi na GGTP,to pobierają wszystkim(bez wyjątku,jeśli chodzi oczywiście o utratę prawa jazdy za alkohol) oraz glukoże z palca,to obowiązkowo.Jeśli chodzi z kolei o załatwienie wszystkiego w WOMP w Sosnowcu,to kolego nie łudź się!Takie są relia,ja też miałem na wczoraj tzn.na 20,04,15 termin i też dopiero kazali mi przyjechać kiedy chcę,termin mam 6 tygodni,były tam osoby,które były już po 2 razy i nie wiem,czy załatwiły,bo potem zagubiły się mi w tym wielkim tłumie!Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości,bo jest tam ona bardzo potrzebna:mad:

Mac101 napisał:
Każdemu: GGTP + Cukier
Oliwer67 napisał:
czas do kolejnej wizyty półtora miesiąca
Z tego co pamiętam to kobieta gdzie dostaje się literkę/numerek a przed wejściem do lekarza pytała mnie o datę badań BO badania krwi są ważne TYLKO 3 tygodnie - zadzwoń spytaj żeby ci się "nie_przeterminowały"
Szerokości ;)

Witajcie!Ja juz mam to za sobą,och jak dobrze!Orzeczenie dostałem na 5 lat,ale tylko ze względu na to,że mam też kategorię"c".Ludzie nie nakręcajcie się,niektórzy wypisują bzdury,człowiek się naczyta i aż mu skóra cierpnie,co się będzie działo w tym Wompie.Podstawą jest krew,tzn.GGTP,było tam kilku delikwentów,którzy podchodzili już kolejny raz,bo GGTP było za wysokie!Przy pierwszej wizycie oddałem krew na glukozę oraz GGTP i zrobiłem badania u okulisty,to było 2 tygodnie temu.Został mi tylko numerek w ręcę oraz paragon z kasy ile mnie to kosztowało!Wczoraj byłem wcześnie rano już o 5,40,bo do pokoju nr 12 jest bardzo osób. w kolejce byłem w pierwszej 10,a potem co do czego przyszło,to 20.któryś,tak się potem pchają pod drzwi!Oddałem ten numerek i Pani wywołała mnie po kilkunastu minutach,potem poszedłem na badania równowagi,słuchu i kilka pytań odnośnie alkoholu i to było wszystko!Wynik pozytywny,orzeczenie po kilkunastu minutach i wyjazd z powrotem!Zanim ustalicie termin na badania w Womp,zbadajcie sobie wątrobę tzn GGTP,po co płacić niepotrzebnie na dzień dobry 413 zł(200 zł) okulista!Norma w Womp to 60,prywatnie zapłacicie kilkanaście złotych(ok.15)z pobraniem krwi i wiecie już czy warto jechać!Polecam abstynencję kilka tygodni,mało gazowanych napojów i esentiale forte!To by było na tyle,nic strasznego!Jak masz GGTP w normie to PJ masz prawie w dłoni!Szerokości!:brawo:

Ino sie nie zesraj z tego szczescia:D
:D

Nie opowiadaj ze to takie proste (z palcem w dupie zrobić)

Bylem tam 2x wiem co pisze:evil:

Ja też byłem 2x i załatwiłem,a nie mam tylko kategorii "b",miałem robione badania okulistyczne,na których Pani mnie trzymała przez ok.30 minut,nie mówiąc o kolejce.gdzie musiałem odstać!Nie wiem kubus04,może dotarłeś pod Womp za późno,żeby załatwić wszystkie badania w jeden dzień?Za pierwszym razem byłem kilkanaście minut po 6,do rejestracji byłem 2 w kolejce,potem krew,ciśnienie i najdłużej mi zeszło u okulisty.Pierwszy dzień zakończył się ok.12,00 dla mnie!Teraz jak byłem,prosto do pokoku nr 12,oddałem numerek jako chyba 20 osoba,wywołali mnie i dostałem skierowanie do laryngologa i na rozmowę do pokoju nr,22.Wszystko skończyło się ok.godz.12,30,więc nie wiem dlaczego Ty nie załatwiłeś?Magda197540,też załatwiła wszystko w 2 dni.Także życzę Ci powodzenia i wszystkim się tam udającym oraz szerokości dlatych,którzy już to mają za sobą jak ja!pozdrawiam

Mam jeszcze małe pytanie odnośnie PJ,zabrali mi go na 12 miesięcy,papiery z Womp i orzeczenie psychologiczne już oddałem w Urzędzie komunikacji,tylko nie dopytałem jak to wygląda z punktami karnymi?Policja zabierając mi PJ,odebrała mi 10 punktów karnych,tylko mam pytanie czy to wchodzi w życie po oddaniu mi dokumentu,czy jak zabrano mi Pj,nie dopytałem ani policji,ani w urzędzie komunikacji?Jeśli ktoś byłby mi w stanie odpowiedzieć,to będę wdzięczny!Pozdrawiam

Witam, ja też już byłem w Sosnowcu. Prawo jazdy (kat. B) zostało mi zatrzymane na 1 rok w lutym 2014. A w WOMPie byłem dopiero 28 kwietnia 2015 więc trochę to jednak trwało.

Dla zainteresowanych u mnie wyglądało to w sposób następnujący:
5:40 byłem pod WOMP , kolejka przede mną to jakieś 25-30 osób, tragedii nie było. Godzina 7:30 otwarcie budynku i w sumie w kolejce było jakieś 110 osób (poważnie). Większość osób, które stały przede mną szły od razu do pokoju 12, więc miałem trochę luzu przy rejestracji.
Rejestracja, czyli dajemy wszystkie papiery jakie przy sobie mamy (skierowanie z UM, badanie psychologiczne, dowód osobisty i inne), Pani w rejestracji tworzy dla każdej osoby nową teczkę i zaprasza do kasy. W kasie płacisz 214 zł (tak było u mnie), dostajesz numerek oraz kartkę z numerami, do którego pokoju masz się udać.
Po rejestracji poszedłem do pokoju numer 6 (na parterze) tam oddałem krew co zajęło Pani jakieś 1,5 godziny, a numer miałem trzeci. Po oddaniu krwi na ciśnienie, ale Pani od pobierania krwi nie chciała powiedzieć gdzie jest ciśnienie, więc poszedłem na górę pod pokój 12 i tam się dowiedziałem, że w tym pokoju robią wszystko i trzeba czekać. Ktoś do mnie podszedł i powiedział żebym dał sobie spokój i przyjechał innym razem. Zapytałem się pielęgniarki czy te numerki w jakiś sposób obowiązują, to powiedziała, że tak i trzeba trzymać się jak najbliżej drzwi do pokoju. No więc przeszedłem wszystkie te osoby i czekałem pod pokojem jakieś 30 minut. Wezwali mnie, zmierzyli ciśnienie i wysłali do pokoju numer 5. Tam siedziałem dobre 2,5 godziny zanim wszedłem, a kolejki specjalnie dużej nie było. Wszedłem, porozmawiałem z Panią doktor dlaczego pije, ile itp. W sumie to wszystko co w ankiecie, którą dostajecie na początku. Następnie jakieś dziwne badania na słuch (bzdura totalna), wzrok i równowagę. Wszystko ok, ale coś z lewym okiem nie tak u mnie, więc wysłali mnie do okulisty. Wyszedłem z pokoju 5 i poszedłem do 12, tam powiedzieli, że wszystko gra i muszę iść do kasy zapłacić za okulistę 100 zł. Poszedłem zapłaciłem i wróciłem znowu do 12 żeby tylko pokazać im paragon, że jest zapłacone. Później na drugie piętro do okulisty. Pani doktor sprawdziła wzrok i powiedziała, że jest ok. Powrót do 12 i 40 minut stania, wszedłem, coś jeszcze sprawdzili i powiedzieli, że po orzeczenie zapraszają za tydzień.

W sumie w WOMP byłem od godziny 5:40 do godziny 15. Wszystko załatwiłem w jeden dzień i później tylko po odbiór orzeczenia. Wszystko gra, prawo jazdy na 5 lat.
W wydziale komunikacji dajemy papiery z WOMP i badań psychologicznych, wypełniamy nowy wniosek, zdjęcie do PJ, 100,50 zł opłaty i po tygodniu mamy prawko.

Zanim pójdziesz na badania do WOMP, proponuje zrobić próbne badania na GGTP+CUKIER.
Żeby nie tracić czasu w WOMP i nerwów, zrób psychotesty byle gdzie i miej to z głowy. Widziałem tam kilka osób, które były już czwarty raz bo coś im zawsze źle wychodzi i płacą duże pieniądze, jak na takie badania. Proponuje również zabrać ze sobą DŁUGOPIS – przyda się.

P.S. nie wiem jak jest z punktami karnymi, mi zatrzymali PJ ale punktów nie zabierali.

ja za niedługo też się wybieram do wompu. Co muszę ze sobą zabrać? Czy w wompie mają wgląd w moją kartotekę policyjną (np. że kiedys zostałem spisany za picie w miejscu publicznym)? Czy w wompie wiedzą dokładnie o szczegółach mojej jazdy pod wpływem w dniu zdarzenia, czy tylko wiedzą to, co dowiedzą się ode mnie? Czy rzeczywiście pozytywne badanie GGTP to już 50% sukcesu?

Wez orzeczenie od psychologa jezeli masz,dowod ,skierowanie na badania z UM ,zaswiadczenie od lekarza rodzinnego o stanie zdrowia i cierpliwosc.Nie maja wgladu w Twoja kartoteke i nic nie wiedza o zajsciu w dniu zabrania PJ.To wszystko dowie sie od Ciebie Pani doktor,chyba ze tak jak w moim przypadku wogole o nic nie pytala.I na ostatnie pytanie odp -Tak jezeli GGTP masz w normie to powiedzialabym ze masz PJ w reku.Pozdrawiam i zycze orzeczenia na 15 lat.

Tak jak Magda napisała, w sumie wchodzisz do pokoju Pani Doktor i ona się tylko pyta ile pijesz w tygodniu/miesiącu, co przeważnie pijesz, w jakim towarzystwie itp. w sumie to co będziesz miał w ankiecie na początku to Pani Doktor pyta się dokładnie o to co tam napisałeś :) dziwne to jest, ale do przejścia. Badania GGTP i CUKIER to podstawa, jak widzisz i słyszysz to nie masz się czym martwić.

waldem44 napisz pozniej jak Ci poszlo:winko:

Dziękuję za odpowiedzi :) Wybieram się dopiero gdzieś w lipcu, ale już teraz nastawiam się mentalnie. Po wizycie w WOMPie jak najbardziej opiszę jak mi poszło. Przerażają mnie koszty... ehh

u mnie bylo tylko 214 zl ale wiadomo,ze za kazdego specjaliste zaplacisz.Oby nie.

U mnie koszt był 413 zł(okulista 200 zł),bo posiadam oprócz "b"-inne kategorie,to pewnie dlatego!Do waldem44r,żeby załatwić szybciej,to proponuję Ci zrobić sobie badania psychologiczne w miejscu zamieszkania,popytaj lub poczytaj na necie na pewno znajdziesz gdzieś taki gabinet,w którym robią takie testy-koszt to 150 zł.W ten sposób zaoszczędzisz czas jak będziesz w Womp,tylko zrób sobie kserokopię orzeczenia od psychologa,bo oryginał musisz oddać do Urzędu Komunikacji,a poza tym panie w recepcji krzywo się patrzą,że muszą jeszcze robić ksero.Tak jak pisałem wyżej moje ggtp też było grubo ponad normę,bo 94,ale jak człowiek chce naprawić błąd,który popełnił,to zaweźmie się w sobie,odstawi alkohol,bo priorytetem przynajmniej w moim przypadku było odzyskanie PJ,bo to się też tyczyło mojej pracy!Jeśli GGTP masz w normie i pozytywne orzeczenie od psychologa,to juz przeszło 50% sukcesu,życzę wszystkim szerokości i cierpliwości,bo ta naprawdę się przyda w Womp!

A badanie psychologiczne to jest test i opinia do tego testu? Rozumię, że lekarz który mnie bada w WOMPie, nie ma wglądu do okoliczności zdarzenia? Czy w WOMP mają wgląd do karty karnej?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót