Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
juz Ci pisalam wczesniej,przeczytaj.NIE NIE MA WGLADU.a na badaniach psych.sa testy,kilkadziesiat pytan i na tej podstawie psycholog wyda orzeczenie o braku przeciwwskazan lub ze sa .o badaniach poszukaj w necie jest tego duzo.

Ok :) A co do badań krwi wystarczy podstawowe badanie morfologiczne, czy trzeba robić szczegółowe badania? Poza tym u mnie w mieście są ośrodki, które wykonują badania psychologiczne i są wpisane w rejestr Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego. Te badania to są w sumie badania psychoTECHNICZNE kierowców? Z naciskaniem guziczków, badaniem osobowości, daltonizmu, czasu reakcji itp.?

Bardzo się cieszę, że będę mieć okazję zdawać PJ drugi raz. Zdać pozytywnie raz egzamin, to nic, ale zdać dwa razy pozytywnie, to trzeba być kierowcą rajdowym :DDD joke

Ostatnia edycja:
Krew na badanIE GGTP to są tzw.próby wątrobowe.Morfologia to całkiem inne badania. W każdym laboratorium Ci zrobią to badanie-w skrócie się to nazywa GGTP-norma w Womp to 55,więc warto zapłacić ok.15 zł i sprawdzić wynik,bo jeżeli nadużywasz alkoholu,to wynik może być sporo podwyższony.Poczytaj wcześniejsze posty np.moje i Magdy,która też opisuje obrazowo co Cię czeka w Womp!Co się tyczy tych badań psychologicznych,to ja znalazłem sobie gabinet psychologiczny,który wykonuje tzw badania dla kierowców!Tam musiałem wypełnić ankietę o sobie,następnie trzeba było dopasowac kształtem,wielkością różne figurki geometryczne zeby wszystko pasowało do obrazków,to było kilka kartek tych obrazków.Potem miałem kilkuminutowe badania na sprawność wzroku,potem ciemnia też tu chodziło o wzrok i dostałem orzeczenie od psychologa pozytywne!A dopiero udałem się do Sosnowca,wcześniej jednak miałem ustalony termin,ale z tego co tu wyczytałem we wcześniejszych postach,to teraz chyba nie trzeba ustalać terminu.Mam nadzieję,że Ci pomogłem,a jak chciałbyś coś jeszcze wiedzieć to pytaj,szerokości!

Witam, Chodzi mi o terminy badań. Wcześniej była mowa o tym by wyniki z badań krwi nie przekraczały 3 tygodni. Jeżeli termin wizyty mam na 10 lipca a zrobię badania psychologiczne teraz- pod koniec maja- to nie będzie problemu? Z góry dzięki za pomoc.

Ja tez robiłem badania psychologiczne na początku marca,a ustaloną wizytę w Womp miałem na 20 ,04,2015,także jak widzisz tzw.psychotesty robiłem kilka tygodni wcześniej.Co się zaś tyczy badań krwi w Womp to słyszałem opinie kilku osób,że do 6 tygodni najpóźniej można przyjechać,mnie też tak powiedzieli,ale to było nie na moje nerwy,chciałem mieć już ten problem z głowy i pojechałem po 2 tygodniach.Jak byłem pierwszy raz,i( bo nie załatwisz w jeden dzień,że względu na to,że twoja krew pójdzie do laboratorium),to był facet,który zgłosił się po 6 tyg.to kolejny raz musiał płacić za badania,bo powiedzieli mu,że za późno przyjechał i wyniki z krwi są już "za stare".Masz jeszcze kilka tygodni oczekiwania to masz sporo czasu,sprawdź sobie GGTP ,chyba że jesteś całkiem pewien,że krew wyjdzie ok w Womp,tam tylko pobierają właśnie krew na to badanie,bo wyjdzie czy pijesz czy też nie!Myślę ,że Ci pomogłem,jak coś to pisz jeszcze,pozdrawiam i życzę szerokosci wszystkim co już mają to za sobą i powodzenia tym,których czeka przeprawa w Womp!

Dzięki za tak szybką odpowiedź. Zrobiłem już "próbę" GGTP- 31. Ale oczywiście zrobię jeszcze potem dla "poprawy" nastroju... Zastanawiam się nad tymi 6 tygodniami- do 10 lipca wychodzi kilka dni na plusie- czy to im wystarczy...?

Badanie psychologiczne tutaj nie ma znaczenia ile dni,tygodni wcześniej robiłeś,byleby wynik był pozytywny, GGTP masz w normie,więc będzie dobrze!Ja też to tak przeżywałem,psychotesty zrób jak najwcześniej,to już potem będzie z górki!trzymam kciuki,tylko w Sosnowcu trzeba uzbroić się w cierpliwość.Jak byłem pierwszy raz,to byłem tam już o 6,20 bo obawiałem się tłoku,w kolejce byłem ok.30,a za mną tyle osób jeszcze stało,ku mojemu zdziwieniu byłem 2 do rejestracji,potem badania na krew.okulista idostajesz nr do ręki,z który powracasz kolejny raz za jakiś czas i koniec pierwszego dnia!Kolejna wizyta juz byłem o 5,30 bo do pokoju nr 12,gdzie jest centrum dowodzenia-1 piętro jest mnóstwo osób,dajesz Pani nr,a potem cię wołają i kierują dalej na kolejne badania,także nie taki diabeł straszny jak go malują:)

Ślędzę ten wątek i nasuwa mi się pytanie. Jak te badania pogodzić z pracą??? Już teraz muszę się umawiać na ten konkretny dzień? Czy mogę wejść od tak z ulicy? Ile trzeba poświęcić dni na te badania - 2? Jeśli tak, to jaki będzie odstęp miedzy tymi dniami. Jak to z pracą pogodzić...?

Pytanie pozaprogramowe: czy przyjechanie (kierowanie) samochodem do Sosnowca byłoby dużym przegięciem? :P

PS Taki to nie jestem ;)

Mnie te badania zajęły 2 dni!Tzn.ja byłem umówiony na konkretny dzień,ustalono mi termin i stawiłem się do Sosnowca.Tylko byłem wcześnie rano tzn już ok.6,15 żeby szybko załatwić pierwszą wizytę,a kolejny raz pojechałem za 2 tygodnie jeszcze wcześniej,byłem tam już ok.5,30.Dobrze ,że żona mnie zawiozła i straciła ze mną tyle czasu,nie mam blisko bo ok.110 km ale mam taką pracę,że jestem w domu "gościem niedzielnym"więc ja akurat załatwiałem WOMP w poniedziałki.Prawdopodobnie na wyniki z GGTP oczekuje się ok.3 dni robocze,więc jeżeli zaczniesz w poniedziałek lub wtorek na początku tygodnia to w piątek tego samego tygodnia będziesz już po wszystkim!Tylko radzę Ci pojechać tam wcześnie,bo jak byłem pierwszy raz do otwarcia ośrodka było ok godziny,to tyle osób jeszcze przybyło,że część niestety odprawiono z kwitkiem.Druga wizyta to koszmar pod gabinetem nr.12,ludzie pchają się niesamowicie,niby pilnuje się swojej kolejki,ale znajdą się za przeproszeniem"mendy",które liczą nie wiadomo na co?Także,musisz sobie albo załatwić urlop na początku i końcu tygodnia,albo wymyśleć coś innego.Powodzenia!

niestety 2 dni musisz wziasc urlopu.powiedzmy poniedzialek i piatek ,bo 3 dni czekamy na wynik ggtp.Nie trzeba umawiac sie na termin.Przyjezdzasz kiedy Ci pasuje.Pisalam wczesniej o tym,ze byla tez dziewczyna ,ktora zalatwila wszystko w jeden dzien,ale po orzeczenie miala przyjechac za tydzien.Czyli wszystko przeszla pozytywnie a wynik z krwi mial o wszystkim zawazyc.Takze nie ma reguly,ja bylam w czwartek i zaraz we wtorek.cierpliwosc,cierpliwosc i bedzie dobrze.

Witam ja mam pytanie ponieważ , zabrali mi prawio jazdy na dwa lata rok już minął , wyrok dopiero co się uprawomocnił a ja do tej pory żadnego skierowania nie dostałem na żadne badania , pytanie gdzie zadzwonić , zgłosić się , aby mi przysłali pismo o badaniach ? I pytanie czy można je zrobić już teraz pomimo zakaz minie za rok ? Zostana mi już zaliczone ? I kolejne pytanie , czy jak bym zaczął leczenie indywidualne z terapeuta od uzależnień , to czy na badaniach sami będą o tym wiedzieć czy jak się nie przyznam to nie będzie miało to znaczenia , z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Jeżeli dopiero co wyrok się uprawomocnił, to musisz trochę poczekać, zanim wyrok dotrze do WK. Dopiero na jego podstawie zaczną działać.
Przyślą Ci pismo o wszczęciu procedury, a następnie dwa skierowania.
Co do reszty, teoretycznie mógłbyś, ale gdybyś dostał badania ważne tylko na rok to zaraz musiałbyś powtarzać.
O terapii nie wspominaj!

Witam,
dostałem skierowania na badania psychologiczne i lekarskie, te drugie to wiem że tylko sosnowiec. Jednak czy ktoś może polecić jakiegoś psychologa z okolic tarnowskich gór? Jak nie ma musu to po co koczować w sosnowcu ja można już część na miejscu załatwić ;)
Z góry dziękuje za informację i pozdrawiam !!!

badania trwały dwa dni od 7:30 do 14. Krew (cukier i wątrobowe-ggtp musi być poniżej 50ul. także alkoholu zero :-) warto sobie sprawdzić te wyniki zanim tam się wybierzecie bo dużo ludzi odpada z powodu wysokiego ggtp, ja zanim tam poszedłem na badania zrobiłem sobie tak dla siebie i wynik miałem 90ul. ggtp :-) ale to po 2 dniach od imprezy. Odczekalem 2 msc. i spadło mi
do33ul ) po krwi okulista, psycho testy, rozmowa z psychologiem i do ogólnego to wszystko trwa 2 całe dni !!! stoisz i czekasz w kolejkach !!

no i kasa nie mała ja za te badania zapłaciłem 570zł.bo miałem na kat.C za te tylko kilka badań!!! o co tu chodzi??!!!! wiem że płacą mniej no ale ze mnie tyle ścigli za te badania co wymieniłem wcześniej

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Waldek.Ryś napisał:
Witam,
dostałem skierowania na badania psychologiczne i lekarskie, te drugie to wiem że tylko sosnowiec. Jednak czy ktoś może polecić jakiegoś psychologa z okolic tarnowskich gór? Jak nie ma musu to po co koczować w sosnowcu ja można już część na miejscu załatwić ;)
Z góry dziękuje za informację i pozdrawiam !!!

Ja byłem w PZ Motorowy TG ul Gliwicka. Wcześniej ktoś pisał o tym miejscu- " miły starszy Pan"- sprawdziło się- sam na sali. Pytania do przewidzenia, właściwie bez stresu. Poczytaj posty od początku. Może ktoś poda jak przechodził psychotesty w innych miastach- dla innych z informacją. Pozdro.

W Myszkowie Pani Elzbieta Doroszuk,przemila kobieta,bez pytan,tylko testy ,spokojnie ,traktuje czlowieka jak kazdego innego pacjenta.polecam ja szczerze,z Tarnowskich Gor nie jest daleko,a cena wszedzie taka sama.Na badanie czekalam praktycznie z dzis na jutro.Pozdrawiam

ja miałem zatrzymane prawo jazdy na 8 miesięcy 15 czerwca minęło 2015 czekam na badania w WOMP bo starostwo tak mówi nic nie przychodzi żadne pismo co robic? prawo jazdy zatrzymane za alkohol i THC

Ile trzeba w ogóle nie pić alkoholu, aby podejść do takich badań? Nie żebym był jakimś pijusem, ale zdaję sobie sprawę, że nawet wypicie 2 piwek zepsuje mi wyniki. Próbnych badań jeszcze nie robiłem. Czy wątroba szybciej się zregeneruje, jeśli na codzień biegam?

Może ktoś z Was wie, jaki jest współczynnik osób zdających do nie zdających?

Ostatnia edycja:
Witam. Dostałem dzisiaj wynik negatywny badań ze względu na rozpoznanie uzależnienia od alkoholu. Sam się do tego przyznałem i dołączyłem wypis z ośrodka stacjonarnego leczenia uzależnień w Gorzycach, w których to byłem na własne życzenie. Pani psycholog stwierdziła że okres abstynencji powinien być w tym przypadku udokumentowany i powinien trwać 1 rok. ( Doskonała wiedza na temat choroby i gratulacje dla Pani psycholog ). Wypis okazałem dlatego że mój wspaniałomyślny lekarz rodzinny w stanie zdrowia wpisał leczenie odwykowe.
Mam pytanie czy psycholog miał prawo mimo pozytywnych badań wydać taką opinię i jest to prawnie uregulowane, oraz czy warto się odwoływać od tej decyzji.
Proszę o szybką odpowiedz, bo na odwołanie mam tylko 14 dni

Witam wszystkich na forum.
Jako, że sam "posilałem się" wiadomościami odnośnie badań w WOMP Sosnowiec na tym forum chciałbym dorzucić coś na ten temat. Otóż miałem tą "przyjemność" być dzisiaj rano w WOMP i sprawa wyglądała następująco:
REJESTRACJA TYLKO OSÓB, KTÓRE BYŁY UMÓWIONE TELEFONICZNIE!!!
Także przestrzegam przed przyjazdem bez wcześniejszego umówienia się, bo w moim przypadku kosztowało mnie to dniem urlopu, zmarnowanym czasem (czekanie od 5 rano) i zmarnowany paliwem (80km) w jedną stronę. Na szczęście znalazł się jeden miły pan przede mną w kolejce, z którym na rozmowach czas zleciał mi szybciej i milej.
Na koniec dodam, że pani w rejestracji bez problemu ustaliła mi termin na.....
i tu uwaga - koniec sierpnia!!!!!!! Masakra i tyle. Skierowanie dostałem
w kwietniu i teraz jeśli do tego czasu starosta postraszy mnie cofnięciem uprawnień to trzeba będzie się odwoływać (w końcu sam sobie nie wymyśliłem tego żeby jedna placówka obsługiwała całe województwo). Jedna wielka kpina. Pozdrawiam forumowiczów.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót