Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
adrian1_10 napisał:
Tasako
Ile nie piles przed badaniami?
W sobote a badanie we wtorek.... także super. Nikt mi nie powiedzial ze jest zakaz picia alko. Można tam zadzwonić w poniedziałek i zapytać się o wyniki czy nie podadzą ?

Tasako powiem że możesz mieć podwyższony poziom GGTP, ja sobie zrobiłem prywatnie badanie a nie byłem 4 dni i tez mam podwyższony 79, teraz mam 12 dni zdrowego odżywiania się żeby mi spadło ( mam taką nadzieje)

po ursofalku spada szybko,ale jest na recepte i drogi.efekt expresowy

Tasako napisał:
W sobote a badanie we wtorek.... także super. Nikt mi nie powiedzial ze jest zakaz picia alko.

No a kto Ci miał powiedzieć.....? Trzeba było szukać wcześniej i poczytać trochę, a nie obudzić się z ręką w nocniku... Ja nie wiem czego wy się teraz uczycie na tych studiach, ale chyba tylko PICIA .... :winko: Dobra, miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Daj znać jak Ci przyjdą wyniki i ile miałeś GGTP :cool:

blablak
Nie bedize wiedziec ile ma gtp ;) listem tego nie wysylaja, tlyko orzeczenie :)
Tasko
Badz dobrej mysli, ale to co zrobiles bynajmniej nie bylo to madre.

Witam ja też mam termin na 22.1.2016r. Czy wie ktoś jak tam dojechać z Chorzowa komunikacją miejską?? pozd.:rolleyes:

Ups... Jutro się będę pocic...oby wszystko poszło dobrze.

Witam was. W czwartek 14.01 miałam badania w Womp Sosnowiec. O 5:00 byłam na miejscu i już druga w kolejce. O 7:25 drzwi się otworzyły i cały tłum się wpakował do rejestracji. Po rejestracji udalam się do pokoju nr 6 na pobranie krwi a później do pokoju nr 12 tam zmierzyła miła pani ciśnienie i napisała na kratce gdzie mam dalej iść. Więc wyladowalam w pokoju nr 11 gdzie nadzwyczaj miła pani kazala się rozebrać osluchala mnie, kazała zasłonić lewe oko i czytać literki później prawe oko ,kazała maszerowac w miejscu z wyciagnietymi rękami i 40 kroków w miejscu. Później zapytała ile miałam w chwili zatrzymania. Czy okulary noszę od dziecka zrobiła wywiad i powiedziała że jeśli wyniki będą dobre to orzeczenie będzie pozytywne. Później kazała przejść do pokoju nr 12 a tam pani powiedziała że pani doktor nigdzie dalej nie wysyła do żadnego specjalisty. I powiedziała że orzeczenie będzie za tydzień w czwartek. Tak więc moja wizyta zakończyła się o 9:25. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Szukam kogos kto by chcial sie zamienic terminami na badania w wompie ja mam dopiero w kwietniu a nie mam czasu tak dlugo czekac. Oczywiscie odpłatnie.

Witam wszystkich,

Ostatnio również przechodziłem badania w WOMP Sosnowiec i podzielę się swoimi doświadczeniami (na wstępie zaznaczę, że badania psychologiczne robiłem indywidualnie, a nie w WOMP).

Rejestrowałem się pod koniec listopada, termin - poniedziałek 11 stcznia 2016. Pod WOMP pojawiłem się o 6:30 i już było około 10 osób. Po znalezieniu czynnego bankomatu wróciłem pod WOMP około 7:15 i kolejka wydłużyła się do około 40 osób. Zarejestrowałem się ok. 9, później wpłata w kasie i pierwszy przystanek w pokoju pielęgniarek w celu pobrania krwi z żyły i z palca. Z krwi badają tylko 2 rzeczy co wynika z rachunku z kasy (który należy zachować i pokazać przy pobieraniu krwi):
Bad. lek. kierowcy - 200zł;
GGTP kierowcy - 5zł;
Poz. glukozy kier. - 5zł;
Pob. krwi kierowcy - 4zł.
Po pobraniu krwi udałem się do lekarza ogólnego, gdzie po oddaniu ankiety (dotyczącej głównie alkoholu i stanu zdrowia) i zmierzeniu ciśnienia poszedłem do lekarza medycyny pracy.
LMP wykonuje następujące badania:
Osłuchanie, obmacanie nadbrzusza w leżeniu na kozetce (domyślam się, że chodzi o wątrobę i trzustkę), odczytywanie cyfr z tablicy przesłąniając raz lewe raz prawe oko i na koniec bez przysłaniania, wskazywanie "trójwymiarowego" kółka spośród czterech po założeniu specjalnych okularów, odczytywanie kolorowej liczby (test na daltonizm), powtórzenie liczb szeptanych przez lekarkę, będąc zwróconym w jej kierunku raz jednym uchem raz drugim, dreptanie w miejscu ze złączonymi nogami, rękoma wyciągniętymi przed siebie i zamkniętymi oczami, dotknięcie palcem czubka nosa z zamkniętymi oczami, przysiad, skłon i ogólne rozpytanie o stan zdrowia (zasłabnięcia/omdlenia, padaczka etc.).
Od lekarza medycyny pracy wysłano mnie ponownie do ogólnego, aby mnie skierował do okulisty (płatny dodatkowe 100zł; generalnie każdy przechodzi pobranie krwi, l. ogólnego i medycyny pracy, każde inne badanie jest indywidualne i dodatkowo płatne np. okulista, laryngolog, psycholog). Gdyby nie okulista przystanek u ogólnego byłby ostatnim i później oczekiwanie na orzeczenie. Natomiast z tego co zauważyłem w WOMP działa to tak, że idziesz do specjalisty, później ogólny, później specjalista i znowu ogólny. Dodatkowo wszystkie kartoteki są przenoszone ręcznie, mimo że w każdym pokoju jest komputer i w dobie sieci komputerowych jest to trochę śmieszne. Także w poniedziałek spędziłem tam cały dzień do zamknięcia WOMP (godz. 15) z czego łączny czas pobytu u lekarzy nie przekroczył 30-45 minut (w zasadzie całość to czekanie w kolejkach). W wyżej wymieniony czas nie wlicza się wizyta u okulisty bo na to już nie zdążyłem (15:05 wszedłem do ogólnego żeby mnie skierowano do okulisty) i kazano przyjechać jeszcze raz. Poradzono aby przyjechać w piątek (15/01/2016) to będą już wyniki z krwi i ewentualnie odbiorę od razu orzeczenie. No więc wróciłem w piątek, beze kolejki do ogólnego, następnie okulista (do którego kolejka jest mała albo wcale, jednak badanie chwilę trwa). Następnie znowu ogólny i około godziny czekania na wydanie orzeczenia.

Napisałem ogólnie i najjaśniej jak potrafiłem, ale jeżeli kogoś interesują jakieś szczegóły (np. owianego złą sławą GGTP albo czegokolwiek innego to chętnie udzielę informacji o ile takowe posiadam).

Ostatnia edycja:
Aha, zapomniałem wspomnieć o wrażeniu ogólnym z WOMP.
Jest tu mnóstwo wpisów o tym, że traktują człowieka jak bandytę (w przypadku utraty prawka za %), pomiatanie takimi osobami itd. Jest to bzdura. Nie czułem się tam gorzej niż jakiejkolwiek placówce NFZ. Jedne lekarki/pielęgniarki miłe inne oschłe. I jedyne co mogę powiedzieć to, że lecą z robotą taśmowo, co jest dość zrozumiałe z powodu ilości ludzi. Więc jeżeli liczysz na traktowanie jak z prywatniej kliniki niemieckiej to się zawiedziesz. Ale jeżeli jesteś przyzwyczajony do działania naszego NFZu to nic innego (pod względem traktowania pacjenta przez lekarza/pielęgniarkę) Cię tam nie czeka niż w najzwyklejszej poradni. No może poza czasem oczekiwania, który jak wspominałem jest dłuuugi. Osobiście mam awersję i ogólną niechęć zarówno do NFZ jak i do zdecydowanej większości lekarzy w Polsce, a w WOMP Sosnowiec nie odczułem zbytniej różnicy.

Witam.
Czy może ktoś wie jak wyglądają badania dla recydywistów.

januszek67 napisał:
Pierwszy pomiar 0.17 drugi 0,15

Miałeś na szczęście niewiele, twój błąd, że się podłożyłeś po raz kolejny, no ale trzeba spróbować przejść ponownie badania.

Psychotesty ogólnie gdziekolwiek poza WOMP można zrobić w miarę bezstresowo (pod warunkiem, że nie jest się zdeklarowanym alkoholikiem, hehe). Nachalna autoreklama Sosnowca i linka Jokerh to żenada, mają tak mało klientów, że nawet tu na forum muszą o nich żebrać :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót