agaciq21
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 427
kiedy przyjechales do uk i jaki jest twoj obecny status zatrudnienia? jacys czlonkowie rodziny, na ktorych prawach mozesz polegac?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
emily37 napisał:Witam serdecznie.
Ja wraz z żoną jesteśmy 3 lata w UK (obecnie bezrobotni )i tu problem.
W JC+ powiedziano nam że nie przysługuje nam zasilek poniewaz zona nie przepracowala 12 m-c co jest nie prawdą. Pracowała w dwoch zakładach -1 przez 10 m-cy legalizacja HO, tydzień przerwy i następna praca przez 1,5 roku.Drugi pracodawca przyjmując ja do pracy zarzadal HO w celu dalszej rejestracji nic nie wspominajac ze do niej tez nalezy zgloszenie do HO ze zmienila prace ,Teraz gdy staramy sie o zasiłki jest problem bo jej nie chca uznac tego okresu To gdzie sa jej skladki na NIN i TAX ? Claim o zasilek byl na zone ale skladalismy na oboje - bo nie pracujemy Czy moich HO nie biora pod uwage? -ja mam wszystko w porzadku Prosze o porade co teraz ?Czy to nie wina pracodawcy ze jej nie zglosil? Jak by tak pracowała 40 lat -to wszystko na marne? HELP![]()