Witam, przeczytalam na tym forum chyba wszystko co jest mozliwe i dotyczy braku Home Officu a jednak mam nadal pewne watpliwosci.
czy jezeli posiadam dwie prace rownoczesnie musze obydwie je zarejestrowac?
Ja niestety zarejestrowalam tylko jedna prace ktora zakonczyla mi sie po 6 miesiacach, drugą ktora trwala nadal niestety nie zarejestrowalam z glupiej mojej niewiedzy. Zrobilam to dopiero po roku. Przepracowane mam w UK 2,5 roku niestety w papierach WRS nie mam ciaglosci i nie mam 12 miesiecy przepracowanych. Jestem samotną matką z malutkim dzieckiem. Od maja tego roku jestem bez pracy, zarejestrowalam sie na bezrobociu dopiero w sierpniu,jednak nie pobieram zasilku z wiadomych wzgledow. Odmowiono mi rowniez Income Support.
Co mnie dziwi to fakt ze od ponad 1,5 roku pobieram Housing Benefit, ktory zostal mi wstrzymany teraz na poczatku pazdziernika,powod brak praw rezydenta. Jezeli nie mam praw rezydenta czy ten benefit mi sie nalezal a moze wystarczy bym znalazla teraz szybciutko prace, zarejestrowala ja a na nowo zostanie mi przyznany HB??? Czy teraz jednak musze juz przpracowac cale 12 miesiecy by mi go na nowo przyznali.
Bardzo zalezy mi na tej odpowiedzi.
Od sierpnia tamtego roku pobieram Child Benefit i CTC i dostaje go nadal, jednak obawiam sie ze powoli bedzie mi wszystko odbierane. Martwi mnie to ze jest duze prawdopodobienstwo ze karza mi zwracac wszystkie pieniazki, a przeciez w niczym ich nie oszukalam, mieli wszystkie moje dokumenty i wiedzieli ze nie mam ciaglosci w papierach.
Boje sie tego co mnie czeka, co powinnam teraz zrobic by miec prawo do benefitow by nie dostac kary
Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc
Moze jakies pomysly co zrobic bo moje ciagle wizyty w CAB nic nie daly, otwarcie powiedziano mi ze powinnam wracac do kraju.
Jesli wroce i poinformuje urzedy o tym to na pewno rozlicza mnie z benefitow i wtedy wszystkie niescislosci wyjda na jaw.
dziekuje z gory