Witam, Być może podobny problem pojawił się już na forum, ale po przewertowaniu kilku stron nie natknąłem się na podobny wątek. O WRS ubiegałem się kilka lat temu, podczas pierwszego pobytu w Anglii. Wysłałem wszelkie niezbędne papiery, uiściłem odpowiednią opłatę, jednak nigdy nie otrzymałem od HO żadnych papierów. Być może dlatego, iż spędziłem wówczas w Anglii zaledwie 3/4 miesiące i najprawdopodobniej wszystkie papiery zostały wysłane, kiedy nie było już mnie na Wyspach. Czy istnieje możliwość odzyskania WRS bez konieczności dokonywania kolejnej opłaty? Rzecz w tym, iż przyjechałem do Anglii po raz kolejny, a potencjalny pracodawca wymaga ode mnie WRS. Chciałbym załatwić to jak najszybciej, choć z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że w Anglii tego typu sprawy nie da załatwić się od ręki. Aktualnie przebywam w Londynie i mam pytanie o to, czy posługując się paszportem jestem w stanie odzyskać swój WRS?? Z góry dziękuję*bardzo za wszelkie wskazówki dotyczące usprawnienia w/w procesu.