Eliss
Moderator
- Odpowiedzi
- 2 623
To zalezy na jakiej zasadzie jestes zatrudniona - czy na zasadzie zatrudnienia ( umowy ) jako pracownik czy jako selfemployed ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Beda sie liczyly do emerytury. Natomiast jezeli chodzi o zasilek dla bezrobotnych to bedziecie mogli sie o niego starac w Polsce tylko wtegy kiedy nie bedzie Wam on przyslugiwal Tu.dymcius1 napisał:Witaj Eliss
Pewnie masz juz dosc odpowiadania na temat Home Office.
Ale jesli bys mogla odpowiedziec mi na jedno pytanko bede wdzieczny.
Pracuje a w anglii juz 4 rok moja dziewczyna ponad 2 wyrobilismy NI lecz nie wyrabilismy Home Office. Nie pobieramy zadnych benefitow, pytalem sie kilka razy mojego szefa czy potrzebuje home Office a on za kazdym razem odpowidal mi ze nie bo jestesmy obywatelami Unii i nie potrzebuje, w przyszlym roku planujemy zjechac juz na stale do polski na wakacje, i teraz pytanie czy lata przepracowane tutaj beda sie liczyc w polsce do emerytury, i slyszalem takze ze osoba wracajaca moze dostac na kilka misiecy kuroniowke w polsce. I wlasnie chodzi o to czy bedzie sie liczyc to ze nia mamy Home Officu? jesli bys mogla odpowiedziec bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
sylwiaaa456 napisał:mam pytanie a ten home office to polega na tym tak jak policja polska? sprawdzaja karalonosc badz przeszlosc w polsce czy czym to jest zwiazane?
bo znajomych koledzy wyrobili home office i niby za to policja ich zlapala bo byli poszukiwani za jakies sprawy w polsce. prosze o odpowiedz i z gory dziekuje,