Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To zalezy na jakiej zasadzie jestes zatrudniona - czy na zasadzie zatrudnienia ( umowy ) jako pracownik czy jako selfemployed ?

No to masz obowiazek sie zarejestrować w systemie WRS sprawdz posty wyzej.

lucy58, dlaczego przestalas pobierac carers allowance? jesli twoje zarobki nie przekraczaja £95 tyg to nadal mozesz pobierac, a od kwietnia ta kwota zostanie podwyzszona do £100 tyg. Jaki poziom DLA dostaje twoja corka?

Dziekuje za odp.Moje zarobki przekraczaja 100 Funtów tygodniowo,wiec nie moge pobierac carers allowance.

Witaj Eliss

Pewnie masz juz dosc odpowiadania na temat Home Office.
Ale jesli bys mogla odpowiedziec mi na jedno pytanko bede wdzieczny.
Pracuje a w anglii juz 4 rok moja dziewczyna ponad 2 wyrobilismy NI lecz nie wyrabilismy Home Office. Nie pobieramy zadnych benefitow, pytalem sie kilka razy mojego szefa czy potrzebuje home Office a on za kazdym razem odpowidal mi ze nie bo jestesmy obywatelami Unii i nie potrzebuje, w przyszlym roku planujemy zjechac juz na stale do polski na wakacje, i teraz pytanie czy lata przepracowane tutaj beda sie liczyc w polsce do emerytury, i slyszalem takze ze osoba wracajaca moze dostac na kilka misiecy kuroniowke w polsce. I wlasnie chodzi o to czy bedzie sie liczyc to ze nia mamy Home Officu? jesli bys mogla odpowiedziec bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam

mam pytanie a ten home office to polega na tym tak jak policja polska? sprawdzaja karalonosc badz przeszlosc w polsce czy czym to jest zwiazane?
bo znajomych koledzy wyrobili home office i niby za to policja ich zlapala bo byli poszukiwani za jakies sprawy w polsce. prosze o odpowiedz i z gory dziekuje,

Witam ,wlasnie otrzymalam list z odmowa z wrs ,pracuje od 24 sierpien 2009 powod -powinnam zglosic sie do rejestracji w ciagu 1 miesiaca .Co mam teraz zrobic ?C zy musze sie zwolnic z pracy ?

Pierwszy raz spotykam sie z odmowa - zadzwon i zapytaj co masz zrobic w tej sytulacji ? Badz napisz odwolanie.

Eliss czy mozesz odpowiedziec mi na moje pytania jezli wiesz cos na ten temat . z gory dziekuje.

dymcius1 napisał:
Witaj Eliss

Pewnie masz juz dosc odpowiadania na temat Home Office.
Ale jesli bys mogla odpowiedziec mi na jedno pytanko bede wdzieczny.
Pracuje a w anglii juz 4 rok moja dziewczyna ponad 2 wyrobilismy NI lecz nie wyrabilismy Home Office. Nie pobieramy zadnych benefitow, pytalem sie kilka razy mojego szefa czy potrzebuje home Office a on za kazdym razem odpowidal mi ze nie bo jestesmy obywatelami Unii i nie potrzebuje, w przyszlym roku planujemy zjechac juz na stale do polski na wakacje, i teraz pytanie czy lata przepracowane tutaj beda sie liczyc w polsce do emerytury, i slyszalem takze ze osoba wracajaca moze dostac na kilka misiecy kuroniowke w polsce. I wlasnie chodzi o to czy bedzie sie liczyc to ze nia mamy Home Officu? jesli bys mogla odpowiedziec bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Beda sie liczyly do emerytury. Natomiast jezeli chodzi o zasilek dla bezrobotnych to bedziecie mogli sie o niego starac w Polsce tylko wtegy kiedy nie bedzie Wam on przyslugiwal Tu.

sylwiaaa456 napisał:
mam pytanie a ten home office to polega na tym tak jak policja polska? sprawdzaja karalonosc badz przeszlosc w polsce czy czym to jest zwiazane?
bo znajomych koledzy wyrobili home office i niby za to policja ich zlapala bo byli poszukiwani za jakies sprawy w polsce. prosze o odpowiedz i z gory dziekuje,

Nie bada przeszlosci w Polsce.

dziekuje za odpowiedz. to ten caly home office na czym polega? to nie jest to samo co polska policja? bo ten dziwny przypadek znajomych ktorzy zarejestrowali sie w home office a potem zostali zlapani to myslalam ze ze wzgledu na home office ich zlapali i ze to ma cos wspolnego z policja.

Home Office - odpowiednik ministerstwa spraw wewnetrznych - jest to rodzaj Policji a nie takiej co chodzi po ulicach badz sciga przestepcow. To jest zupelnie inny temat

no rozumiem. wiec niema nic wspolnego z poszukiwaniem osob rozumiem. dziekuje za odpowiedz.

Mozliwe,ze ktorys z departamentow sie tym zajmuje na pewno nie departament pracy.

Witam mam pytanie odnosnie Home Office

Pracuje od dokladnie 5 lat w jednej firmie: pierwsze 2 lata bylem zatrudniony przez agencje jako self employment a potem podpisalem juz bezposredni kontrakt z firma. Po tym jak zglosilem ze nie pracuje juz jako self employment w inland revenue nie rejestrowalem sie w Home office.

Czy powinienem to zroibc czy juz jest za pozno ?

Czy brak rejestracji w home office bedzie mialo wplyw na moje staranie sie o rezydenture i obywatelstwo

Dziekuje za pomoc

a masz prawo do rezydencji wynikajace z innego zrodla? bo jako pracownik to go nie masz i radzilabym sie zarejestrowac w tempie speedy gonzalesa

Witam
Mam problem z HO, nie jestem zarejestrowany (jest to moje niedopatrzenie, a z drugiej strony zostałem "wyrolowany" przez pierwszego pracodawce w UK). Z tego też faktu zdałem sobie sprawę niedawno. Pracuje w UK od 3 lat. Parę miesiecy temu mam nowego pracodawce wiem że muszę się zarejestrować jak najszybciej w tej sytuacji. Moje pytanie czy czekają mnie (ze strony pracodawcy i HO) jak i mojego nowego pracodawce jakieś problemy w związku z bardzo opóźnioną rejestracją w HO? Drugie pytanie to jak rozwiązac problem Braku HO pracując w jednej firmie od paru lat, czy po okresie pracy ok. 3 lat rejestracja w HO przyniesie problemy pracodawcy jak i niezarejestrowanemu pracownikowi?

Powrót