B
beqa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam.mój problem polega na tym, że zaczęłam pracę 16.02.2010 roku. c ciągu dwóch tygodni wysłałam papiery do Home Office, ale nie wzięłam potwierdzenia z poczty, że to zrobiłam.czekałam ponad dwa tygodnie na odpowiedź z Home Office, ale cisza.Aż tu wczoraj dostaję list od pracodawcy z natychmiastowym zwolnieniem mnie z pracy, gdyż nie zarejestrowałam się w Home Office.byłam zszokowana, bo tłumaczyłam, że to zrobiłam i czekam na odpowiedź od nich.Ale dla pracodawcy to zbędne tłumaczenie bo nie mam na to żadnych dowodów.Do tego kiedy zaczynałam swoją pierwszą pracę w 2008 roku wyrabiałam Home Office i przepracowałam w tamtej firmie przez ponad rok. I oczywiście powiedziałam to pracodawcy, że chyba nie mam już obowiązku ponownego rejestrowania się. Ale jego argumentem było to, że tamtą pracę zaczęłam od listopada 2008, a Home Office zarejestrował mnie dopiero w kwietniu 2009. Więc dla niego nie przepracowałam legalnie 12 miesięcy. Czy ma rację?Ma prawo zwolnić mnie z tego powodu?Proszę o pomoc, bo jestem załamana jego decyzją;/