Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy jak zmienil sie pracodawca to zrobilas odnowienie WRS dla nowego pracodawcy ( w przypadku zmiany pracodawcy w pierwszych 12 miesiecy ) ?

Czego potrzebuje,aby udokumentowac moj staz pracy? Czesc payslipow nie zostala mi zwrocona z Job Centre po tym jak aplikowalam o Maternity Allowance.Nie moge ich teraz odzyskac.

zapewne dostalas P60 LUB P45 i dlaczego piszesz w temacie BRAK HOME OFFICE ??

Witam,

mam takie małe pytanie w tamtym roku(2009-sierpień) przyjechałem do Anglii,
pracę znalazłem przez agencję, która wyrobiła mi HOME OFFICE ale po 3 miesiącach zrezygnowałem z pracy u tego pracodawcy i wróciłem do Polski.
Teraz znów wróciłem do pracy u tego samego pracodawcy ale już nie pracuję przez agencję
i chciałbym się dowiedzieć czy będę musiał z powrotem wyrabiać HO ?

z góry dziękuję za odpowiedź

Oczywiscie,ze tak byla przerwa w zatrudnieniu nawet jezeli byl to ten sam pracodawca

I do tego jeszcze dopowiem ze to co już byleś zarejestrowany to ci przepadło i teraz musisz zacząć od nowa. Masz na to 30 dni od momentu zaczęcia nowej pracy.

Przedluzyc juz raczej nie moga ale zapewne cos wymysla w zamian

Dla a8 nie moga, a2 pewnie nadal beda gnebic. A co z nami zrobia to nei wiem

Proszę o informację, czy jest jakiś sposób aby uniknąć opłaty za rejestrację WRS.Pracuję tylko 15 godzin tygodniowo i nie stać mnie obecnie na tę opłatę.

witam mam pytanie, zarejestrowalem sie w agencji i najpierw dali mi jedna prace na zastepstwo przez 3tyg a teraz dali mi druga w ktorej bede pracowal przez 4tyg i wracam do polski.to 30 dni liczy sie od rozpoczecia pierwszej pracy w agencji czy juz tej drugiej?wiec czy musze rejestrowac HO?

Witam wszystkich.
Moje pytanie bedzie pewnie jak wiele poprzednich,ale jakos nie chce mi sie wertowac wszystkich stron forum,aby znalezc odpowiedz.
Prosze o informacje osoby,ktore maja podobna sytauacje lub znaja sie na rzeczy:)
W UK jestem 5lat, od 2-och lat pracuje w Lidlu...wiec jak myslalam-praca legalna.A tu-porazka. Dowiedzialam sie,ze MUSZE miec rejestracje WRS. I teraz sie waham,co zrobic. Czytalam na roznych forach,ze jezeli wysle aplikacje po tak dlugim czasie-w konsekwencji moge zostac zwolniona z pracy lub deportowana z UK.Z drugiej strony slyszalam,ze wykonywanie mojej pracy moze byc zawieszone tylko do momentu,kiedy proces rejestracji nie zostanie zakonczony.Nie wiem,co teraz robic.Chcialabym sie zarejestrowac,ale nie chce tracic mojej pracy.Czy ktos moze byl w podobnej sytuacji?Czy jest jakas szansa,ze gdybym teraz postarala sie o HO,to nie ponioslabym zadnych konsekwencji?Z gory dziekuje

a co reobilas 3 lata wczesniej ?? czy rowniez nie mialas WRS ?

Magda ja sie zarejestrowalam dopiero po roku caly czas pracowalam a z tego co wiem to jest obowiazek przede wszystkim pracodawcy.Dodam ze nie mialam z tego tytulu zadnych problemow.Nie wiem nawet czy w pracy w ogole wiedzieli kiedy sie rejestrowalam bo nikt na ten temat nic nie mowil.A zarejestrowac sie bym radzila bo roznie w zyciu bywa i jesli kiedykolwiek bedziesz potrzebowala np.benefity to bez tego ani rusz.

Ja mam takie pytanie - pracuje przez agencje od ponad roku w tej samej firmie, wysłałem papiery do home office, po paru miesiącach podpisałem nowy kontrakt z agencją w ramach ich programu travel benefit scheme.

Pracuje nadal w tym samym miejscu, dla tej samej agencji, tylko ze nowym kontrakcie jest główna siedziba agencji, a nie regionalny oddział, z którym oryginalnie podpisałem umowę i który jest w papierach wrs. Czy w takim razie musiałem wypełnić nowy formularz do home office, gdy podpisałem nowy kontrakt? W agencji się pytałem i powiedzieli wtedy że to niepotrzebne, ale mam wątpliwości.

Nowy kontrakt mowil o zmianie warunkow pracy czy o zmianie pracodawcy ? Jezeli pracodawca nadal pozostaje ten sam to wowczas nie ma koniecznosci zglaszania tego do HO.

Dzięki.

Teraz adres pracodawcy jest inny niż oryginalnie, firma ta sama. Agencja ma różne biura w miastach, w pierwszym kontrakcie jest adres innego biura. Nie wiem czy to podpada pod poniższe, które znalazłem na stronie border agency???

I still work for the same employer, but I have moved to a different work location. Do I need to re-register?
Close If you move from one branch to another branch for the same employer and have not completed 12 months uninterrupted work in the UK, you will need to re-register using the WRS form.

W sumie cały czas w tym samym miejscu pracuje ???

Powrót