witam serdecznie
i proszę o poradę

w UK jestem od 2008 roku, ale aż do października 2009 roku byłam studentką (studia w Polsce). nie sądzę, aby miało to jakiekolwiek znaczenie w tej kwestii - a może jednak.
pierwszą legalną pracę w UK rozpoczęłam jesienią 2008 (sklep), pracowałam tam tylko przez miesiąc, zaraz potem zmieniłam pracę (na inny sklep), gdzie przepracowałam 3 miesiące. żaden z pracodawców nie zażądał ode mnie HO w tym okresie, mimo że pytałam czy powinnam go wysłać - odpowiedź brzmiała: nie, bo jestes z EU. oczywiscie od samego początku miałam NIN.
potem miałam prawie roczną przerwę w pracy zawodowej w UK, w tym czasie tylko studiowałam, przebywałam wiekszosc czasu w PL, pisałam pracę mgr itd.
od grudnia 2009 roku do konca lipca 2010 byłam zatrudniona w biurze w UK, oczywiscie bez HO - o którym wówczas juz zupelnie zapomniałam. w tej chwili z pracy się zwolniłam, w następnym tygodniu mam rozmowę kwalif. również do biura.
moje pytanie brzmi: co z kwestią HO? czy mam od razu teraz się rejestrować, czy zostawic to i zaczekać czy i kiedy znow zostanę zatrudniona? jesli będę wysylac formularz o HO, którą datę rozpoczęcia pracy w UK mam wpisac? te kilka miesiecy sprzed dwoch lat czy tę pierwszą 'prawdziwa', wlasciwa prace w biurze, która trwała 8 miesięcy?
proszę o radę, trochę się martwię...
p.s. o benefity nawet sie nie staram, gdyz i tak nie przepracowalam calego roku. w UK jestem z mężem, który ma dobre zarobki więc mogę spokojnie szukać satysfakcjonującego zajęcia.