J
Jaro323
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
szatko zatrudnienie mam jako- Paye. Irenas29-aby wyrobic inshules nie jest potrzebne HO,wystarczy tylko list od pracodawcy,a moj lokator wyrobil sobie inshules nie posiadajac pracy. A sprawa wyglada tak---w anglii sa polscy adwokaci ktorzy sie tym zajmuja i nie pobieraja za to pieniedzy(tnz. pieniadze pobierane sa od przegranego po sprawie sadowej)Rozmawiałem juz ze swoim szefem.Do konca tego tygodnia mam miec wszytsko wyjasnione,i narazie jest w niezlym klopocie-poniewaz grozi mu nieziemska kara.Wponiedzialek spruboje napisac jak cala sprawa wyglada dokladnie,bo moze kiedys ktos bedzie mial ten sam klopot.POwiem wam ze anglicy sa bardzo pomocni w takich sprawach, i nie ja bede mial klopoty,bo pracodawcy obowiazkiem jest placenie wszyskich podatkow oraz skladek ubezpieczeniowych, a co do HO,to jest moj obowiazek go wyrobic nie pozniej niz po miesiacu od rozpaczecia pracy,jezeli tego nie zrobie pracodawca musi zerwaz ze mna wspolprace bo wtedy grozi mu kara 5000 funtow a mnie wdalenie z kraju-takie dostalem informacje od adwokata.Pozdrawiam