LeszsekS
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 39 674
Nie ma to żadnego uzasadnienia w prawie.n33 napisał:... Co prawda nie można skserować za jednym razem całej książki tylko do 50 stron max, ...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie ma to żadnego uzasadnienia w prawie.n33 napisał:... Co prawda nie można skserować za jednym razem całej książki tylko do 50 stron max, ...
Rostov napisał:To ja może zapytam od drugiej strony - a co z osobami, które te udostępnione pliki ściągnęły (bez "zachomikowania" i udostępnienia innym) na swój dysk?
bartii93 napisał:Nic gdyz posiadasz to tylko na swoj wlasny uzytek bez rozpowszechniania
Rostov napisał:To ja może zapytam od drugiej strony - a co z osobami, które te udostępnione pliki ściągnęły (bez "zachomikowania" i udostępnienia innym) na swój dysk?
bartii93 napisał:Nic gdyz posiadasz to tylko na swoj wlasny uzytek bez rozpowszechniania
Nic tutaj nie jest "tak zwane", określa to wyraźnie Ustawa. Pojęcie "o ile wiem" jest niewiarygodnie dyskusyjne.Rostov napisał:O ile wiem, to tzw. "dozwolony użytek" też jest bardzo dyskusyjnym pojęcie.![]()
Art. 23.
[Wykorzystywanie utworów – dozwolony użytek osobisty]
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.AndrzejWojcik napisał:( TYCH PLIKÓW Z CHOMIKA O KTÓRE JEST WOJNA NIKT NIE ŚCIĄGNĄŁ DO SWOJEGO KOMPUTERA !!!! )
Użyj słownika języka polskiego, jego znajomość bywa bardzo dyskusyjna.Matall napisał:... "stosunku towarzyskiego" ...
Cóż, program warto obejrzeć do końca.AndrzejWojcik napisał:... I co wy na to ?
AndrzejWojcik napisał:Bartii19 ja się nie znam na temacie i nie chcę Ci źle wróżyć ale może być tak, że jak już mają twoje komputery to sobie coś w nich znajdą z innej beczki żeby się wykazać ale to tylko moje domniemanie.
Ta czynność nie narusza praw autorskich.AndrzejWojcik napisał:... Każdemu wydaje się że nadużycie praw autorskich to ściąganie muzyki lub filmów ...
AndrzejWojcik napisał:Mam nadzieję że zakończy się wszystko tak jak trzeba i dostaniesz komputery.
Pytanie do Ciebie. Czemu zgodziłeś się na ugodę ? to przecież przyznanie się do winy.
Czy pobrałeś te pliki czy miałeś je tylko w folderze zachomikowane ?
Ripper napisał:To w sumie odważna rzecz, pomawiać na forum publicznym firmę zarabiającą miliony. Może pójdziesz krok dalej? Dropbox? Google Drive? - oni na tym samym zarabiają pewnie miliardy.