Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam ! Mam pytanie ,kupowal ktos przenosne dvd dla osadzonego .Bo moj wlasnie chce i sie zastanawiam czy takie 10 caleowe przenosne dvd moze byc? Bo nie wiem czy sa jakies warunki jakie powinny spelniac .Akurat MOGE KUPIC takie z wbudowanym tunerem dvb ,z antena ,nagrywaniem pvr ,czytnikiem kart ,gniazdem usb ,wejsciem hdmi i sama juz nie wiem co jeszcze .Czy raczej na takie nie uzyska zgody i lepiej sie rozejrzec za czyms innym ? z gory dziekuje

malami26 napisał:
Witam ! Mam pytanie ,kupowal ktos przenosne dvd dla osadzonego .Bo moj wlasnie chce i sie zastanawiam czy takie 10 caleowe przenosne dvd moze byc? Bo nie wiem czy sa jakies warunki jakie powinny spelniac .Akurat MOGE KUPIC takie z wbudowanym tunerem dvb ,z antena ,nagrywaniem pvr ,czytnikiem kart ,gniazdem usb ,wejsciem hdmi i sama juz nie wiem co jeszcze .Czy raczej na takie nie uzyska zgody i lepiej sie rozejrzec za czyms innym ? z gory dziekuje

Wszystko zależy od ZK. W większości sprzęt nie może mieć wejść usb. Najlepiej dowiedz się dokładnie jakie ma być.

malami26 napisał:
To zależy od jednostki w której odbywa karę. W zasadzie port usb może zostać zaplombowany, ale pewnie nie wszędzie tak jest. Zapytaj w dziale łączności ZK.

Witam , mam pytanie,czy da rade idac odbywac kare na RAkowiecka z biletem dobrowolnie to czy procz podstawowych rzeczy idzie wniesc fajki ,moze ma ktos rzetelne info ?Pozdrawiam.

Kto powiedział iż wstawiajac sie samemu nic nie można zabrać otoż zgłaszajac sie do odbycia kary możesz zabrać srodki higieny odzież jedzenie kawe itd itp rzeczy na ktore nie bedzie zgody np tv zostana w magazynie i po otrzymaniu zgody dyrektora zostana wydane

A słuchajcie moj maz chce do zk zegarek na reke czy mozna ??

Jeżeli już tam przebywa to za zgodą Dyrektora danego ZK

Ależ w niektórych ZK jest wymagana zgoda .Wystarczy zapytać czy można podać bez zgody w danej Jednostce

patryk19830 napisał:
Ależ w niektórych ZK jest wymagana zgoda .Wystarczy zapytać czy można podać bez zgody w danej Jednostce
Zgoda na podanie a nie na posiadanie. Mi wysłano zegarek listem poleconym.

To akurat regulują wewnętrzne przepisy ale ja się nie spotkałem żeby gdziekolwiek ktoś pisał prośbę o zezwolenie na posiadanie zegarka.

Ptasior napisał:
To akurat regulują wewnętrzne przepisy ale ja się nie spotkałem żeby gdziekolwiek ktoś pisał prośbę o zezwolenie na posiadanie zegarka.

Uwierz. Nie poznałeś całej SW. Zatem nie dezinformuj.

Te "lepsze czasy" kiedy zdawało się zegarki do depozytu już dawno minęły. Wiem że nie poznałem całej SW ale nigdy nikt skądkolwiek by przyjechał nie musiał pisać prośby o posiadanie zegarka. Więc jeśli w 30 ZK nie było takiej potrzeby to musiałby być chyba jakiś ewenement w jakiejś jednostce. Może podasz przykład gdzie się trzeba zwrócić z prośbą do Dyrektora aby zezwolił na posiadanie zegarka.

Ptasior napisał:
Te "lepsze czasy" kiedy zdawało się zegarki do depozytu już dawno minęły.

Zacznij doradzać na podstawie przepisów. Zatem - nie pisz tak jak piszesz: "na zegarek nie potrzeba zgody dyrektora". Pisz - "ja nie spotkałem się (...), a przepisy mówią tak: (...). Bo są dyrektorzy, którzy wiedzą, że zegarek nie jest przedmiotem niezbędnym dla prawidłowego funkcjonowania więźnia w jednostce.

forg napisał:
Bo są dyrektorzy, którzy wiedzą, że zegarek nie jest przedmiotem niezbędnym dla prawidłowego funkcjonowania więźnia w jednostce.
A konkretniej...

Konkretniej to miałem na myśli abyś podał konkretnie którzy Dyrektorzy
wiedzą, że zegarek nie jest przedmiotem niezbędnym dla prawidłowego funkcjonowania więźnia w jednostce
i posiadanie zegarka wymaga ich zgody.

Ptasior napisał:
Zgoda na podanie a nie na posiadanie. Mi wysłano zegarek listem poleconym.
Widzisz różnice podanie? skoro wysłano ci listem poleconym , to również ci go podano mało istotny jest sposób być może w tym ZK gdzie odbywałeś karę nie była taka zgoda wymagana , lecz w niektórych po prostu jest.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót