Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dobry wieczór ! Odrazu zaznaczam, że korzystam z internetu w telefonie komórkowym i nie chce mi wrócić do poprzednich stron, bo mi one wygasają, więc prosze o zostawienie komentarzy typu 'było to już na forum, poszukaj' dla siebie, ale myślę, że znajdzie sie miła osoba i opisze mi wszystko co i jak. A więc sprawa wygląda następująco. Dnia 23 tego miesiąca mam zgłosić się do zakładu karnego w Rzeszowie i odrazu stąd pierwsze pytanie. W jakich godzinach mam sie zgłosić, lub w jakich najlepiej to zrobić ? Druga sprawa. Co mam ze sobą zabrać ? Chodzi mi np o krem do golenia, maszynki również do golenia (tzw jednorazówki), szampon, ręczniki, bieliznę, ubrania itd. Co z tych rzeczy, które wypisałem moge zabrać ze sobą ? I ewentualnie co mógłbym jeszcze zabrać. Jeśli chodzi o ciuchy, to mogły by to być np bluza z kapturem i dresy, jeśli chodzi o obuwie, to typ sportowy. Dostałem okres odsiadki 60 dni. Można wyjść wcześniej ? Na jaki oddział trafie mniej więcej ? I jeśli ktoś mógłby dodać pare słów od siebie o Rzeszowskim więzieniu, to bede na prawde wdzięczny, ponieważ chce sie jakoś do tego przygotować, bo to moja pierwsza odsiadka. Przepraszam za ten problem, ale niestety nie mam możliwości wejść z laptopa, a potrzebuje tych porad, bo to już jutro.. Dziękuje ślicznie za pomoc, miłej nocy, pozdrawiam, Kamil.

Stoprocent11 napisał:
W jakich godzinach mam sie zgłosić, lub w jakich najlepiej to zrobić ? Druga sprawa. Co mam ze sobą zabrać ?

Zadzwoń, zapytaj. I tyle.

Ale mogą mi wszystkiego nie powiedzieć, dlatego pytam Was, bo widze, ze tu można dostać na prawde konkretnych informacji, które mi sie przydadzą.

Stoprocent11 napisał:
Ale mogą mi wszystkiego nie powiedzieć,

Jeśli liczysz, że w ciągu jednego dnia zajrzy do tego tematu funkcjonariusz z ZK w Rzeszowie albo ktoś, kto całkiem niedawno tam przebywał i pamięta jak było - Twoja wola. Ja zadzwoniłbym, powiedział o co mi chodzi i ewentualnie później pytał na forum. Oczywiście nie pytaj przez telefon, do którego oddziału trafisz albo czy możesz wcześniej wyjść.

Witam,

Otrzymałem wezwanie do stawienia się w areszcie śledczym do odbycia kary,

Postanowiłem stawić się w określonym dniu bo to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie

W jakich godzinach najlepiej stawić się do aresztu ?

Czy jeśli stawie się w godzinach rannych to czy zostanę zwolnionych po odbyciu kary w

tych samych godzinach,czy jest to nieistotne ?

Czy na szła kontaktowe będę potrzebował zgody dyrektora/lekarza? Czy po prostu stawić się z zaświadczeniem oraz szkłami kontaktowymi? Chodzi o ZK Białołęka :)

piter_ie napisał:
Czy na szła kontaktowe będę potrzebował zgody dyrektora/lekarza? Czy po prostu stawić się z zaświadczeniem oraz szkłami kontaktowymi? Chodzi o ZK Białołęka :)
Idź normalnie w soczewkach i weź ze sobą papier, że nosisz soczewki. Będziesz potrzebował pewnie zgody na podanie/przesłanie nowych jak obecne stracą ważność. No chyba że się zaopatrzysz na cały wyrok. Przecież jak ktoś się stawia albo zostaje doprowadzony do odbycia kary w okularach to mu nie zabierają.

Witam. Czy można zabrać ze sobą przenośną konsole PSP? Dodam że osoba pierwszy raz karana.

Zabrać z sobą możesz co nie znaczy, że ją otrzymasz po wejściu. Trafi do depozytu do czasu aż otrzymasz zgodę na jej użytkowanie ( może nigdy jej nie otrzymasz ).

Zabrać można wszystko, ale lepiej zobacz na stronie ZK co można posiadać, Dużo zależy od regulaminu, na ale na pewno możesz liczyć na odpowiedź Forg`a który bardzo merytorycznie i rzeczowo C wszystko wyjaśni.

forg napisał:
A co chciałaś tym błyskotliwym wpisem przekazać?
może odpowiedź dla zadającego pytanie? Bo to samo pytanie można zadać do Twojego wpisu ..

książki,ubrania,kosmetyki, listy oraz fotografie członków rodziny i innych osób bliskich, przedmioty kultu religijnego, materiały piśmienne, notatki osobiste, książki, prasę.Zawsze można wykonać telefon lub napisać list do osoby bliskiej (masz do tego prawo tylko musisz zasiegnąć informacji o tym w jakim dniu tygodnia można wykonywac telefon) aby coś przyniosła na widzenie .

Paulina120 napisał:
Zawsze można wykonać telefon lub napisać list do osoby bliskiej (masz do tego prawo tylko musisz zasiegnąć informacji o tym w jakim dniu tygodnia można wykonywac telefon) aby coś przyniosła na widzenie .

Zanim się zadzwoni to warto na to "coś" uzyskać zgodę administracji ZK.

Witam,
dostałem bilet, i mam pytanie czy mogę zabrać z sobą jakiś przenośny odtwarzacz mp3 lub coś w tym stylu, i czego on nie może mieć.

M>K napisał:
Witam,
dostałem bilet, i mam pytanie czy mogę zabrać z sobą jakiś przenośny odtwarzacz mp3 lub coś w tym stylu, i czego on nie może mieć.
To już zależy od konkretnej jednostki. Urządzenia, które można mieć w ZK nie mogą mieć WiFi ani Bluetooth. Przykładem jest np. konsola PS3, na której posiadanie skazani dostają zgodę po wymontowaniu modułu WiFi.

Długie włosy ściąć czy zostawić? Kolesiowi zostało 3 dni na pojscie ewentulne do fryzjera

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót