Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jaimojimperatyw napisał:
a taka grzałke to można wogole gdziekolwek kupić??

Ja myślę, że w szkołach powinna być obowiązkowa nauka obsługi wyszukiwarki internetowej. A dla tych co po szkole - darmowe kursy.
Ja znalazłem w kilka sekund. W serwisach aukcyjnych, w sklepach internetowych oraz ofertach ... kantyn więziennych :-)

Spotkałam się z opinią, że grzałki z kantyn są...powiedzmy... bardzo kiepskiej jakości. Szybko się psują i starczają tak mniej więcej na trzy gotowania. A panowie z SW sprawdzają, czy są sprawne i w razie wątpliwości zabierają.A wtedy pozostaje tylko grzanie wody słońcem ;)

Owieczka311 napisał:
Spotkałam się z opinią, że grzałki z kantyn są...powiedzmy... bardzo kiepskiej jakości.

Bo przecież w kantynie musi być najtaniej. Musi być taniej niż w najtańszym dyskoncie - takie są oczekiwania większości osadzonych oraz ich bliskich. Zatem nic dziwnego, że coś, co jest tanie to się psuje. Ale przecież jest rękojmia - a osadzeni znają najlepiej prawo, zatem z całą pewnością nie są stratni.

forg napisał:
Ale przecież jest rękojmia
A nie gwarancja przez 24 miesiące???
A jak można reklamować coś, co zabrał pan z SW??? A zabrał, bo przecież uznał, że jest niesprawne- nawet jeśli działa...A jak się czegoś nie ma, to nie można reklamować...

Owieczka311 napisał:
A nie gwarancja przez 24 miesiące???

Poczytaj sobie w stosownym dziale tego forum co to jest gwarancja a co to jest tak zwana rękojmia.

Owieczka311 napisał:
A jak można reklamować coś, co zabrał pan z SW??? A zabrał, bo przecież uznał, że jest niesprawne- nawet jeśli działa...A jak się czegoś nie ma, to nie można reklamować...

Pan z SW nie może "zabrać". Osadzony może zdać niesprawną lub stwarzającą zagrożenie własność do magazynu albo przekazać rodzinie. Lub komukolwiek innemu spoza więzienia.

forg napisał:
Pan z SW nie może "zabrać".
A ja na 100% wiem, że panowie z SW zabierają takie niesprawne ich zdaniem urządzenia...
Nie wiem co na to regulamin, ale wiem jaka jest rzeczywistość.

Owieczka311 napisał:
A ja na 100% wiem, że panowie z SW zabierają takie niesprawne ich zdaniem urządzenia...

To powinnaś zawiadomić prokuraturę a nie forum prawne.

Owieczka311 napisał:

Jesteś "panem z SW" czy osadzonym, któremu zabrano takie urządzenie? Czy może masz prawomocny wyrok, w którym stwierdzono, że każdy "pan z SW" zabiera osadzonym ich własność?

forg napisał:
Bo przecież w kantynie musi być najtaniej. Musi być taniej niż w najtańszym dyskoncie - takie są oczekiwania większości osadzonych oraz ich bliskich.
ze względu na brak konkurencji to pomarzyć sobie mogą... Swoją drogą taka kantyna to niesamowity biznes, lepszy niż stołówka w szpitalu

No tak- bo ja nie mam co robić, tylko latać po prokuraturach z czymś, co jest na porządku dziennym...
Pomijając to, że w takim przypadku trzeba mieć jakieś dowody.A tu by było słowo f-sza przeciwko słowu osadzonego. Więc wynik byłby jasny i oczywisty ;)
Jesteś "panem z SW" czy osadzonym, któremu zabrano takie urządzenie? Czy może masz prawomocny wyrok, w którym stwierdzono, że każdy "pan z SW" zabiera osadzonym ich własność?
Ani f-szem, ani osaqdzonym :)
I nie doczytałam się w swojej wypowiedzi słowa każdy.
Jestem sobie zwykła upierdliwa Owieczka, która wierzy osadzonemu.Szczególnie takiemu, który po tamtej stronie muru akurat nie miał ani grzałki, ani czajnika, więc to nie jemu zabrano i nie ma powodów do konfabulacji na ten temat :D

Ostatnia edycja:
jak mojemu się popsuła elektryczna golarka to nikt nie zabierał, tylko kazali znaleźć na własną rękę jakiegoś speca na oddziale i załatwić we własnym zakresie albo oddać do depozytu jako przedmiot nieprzydatny. A skończyło się tak, że wyrzucił :)

Owieczka311 napisał:
I nie doczytałam się w swojej wypowiedzi słowa każdy.

"Owieczki kradną". Czy każda owieczka, niezależnie z jakiej zagrody, ma prawo poczuć się obrażona takim stwierdzeniem?

Owieczki kradną???? a to ci dopiero bestie... :D
SW kradnie, owieczki kradną, nikomu nie można ufać..... taki świat

Ostatnia edycja:
forg napisał:
"Owieczki kradną". Czy każda owieczka, niezależnie z jakiej zagrody, ma prawo poczuć się obrażona takim stwierdzeniem?
Kurcze- nawet nie wiedziałam, że kradnę ;)

Jeśli skazany ma zgodę na playstation jaki to może być 2 czy 3 ??

jaimojimperatyw napisał:
Jeśli skazany ma zgodę na playstation jaki to może być 2 czy 3 ??

Playstation 2 i musi mieć usunięte złącza USB .

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót