T
tomj
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 321
ok dzięki za pomoc
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Specjal napisał:Mam pytanie i niech mnie kotoś naprostuje. Osoby staraja sie o przyznanie obywatelstwa na podatawie np. volkslista III . Rozpoczyna sie procedura w BVA. Z tego co odczytałem sie na tym forum to obywatelstwo niemieckie mozemy jedynie otrzymac po przodku z pochodzenia niemieckiego. Jesli ktoś ma obywatelstwo a nie pochodzenie to pozamiatane. Ok i to by sie zgadzało bo zona nie otrzymała po swoim ojcu który ma obywatelstwo niemieckie (dowód osobisty KAT B). I teraz dziadek ma obywatelstwo niemieckie tymczasowe z III volkslista. Powiedzmy że go nie utracił > udowodniona przynaleznośc do kultury niemieckiej itd. Czy w takim razie po dziadku który nie ma pochodzenia niemieckiego a tylko obywatelstwo moge otrzymac obywatelstwo niemieckie? Logicznie mysląc to NIE. Wiec dlaczego BVA nie konczy procedury tylko sprawdza Archiwa w W. Brytanii skoro z podstawowych dokumentów wynika ze bedzie wniosek rozpatrzony negatywnie? Co Pogodniak na to?