K
karolka1322
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
A ja mam takie pytanko bo czytałam forum,ale nie mam pewności.
Proszę nie krzyczeć jak już było coś takiego
Firma windykacyjna upomina się o dług z 11.2007r. jest to karta debetowa.
W umowie napisane jest :
*Umowa zawarta jest na czas określona 12 miesięcy, licząc od daty podpisania umowy i ulega automatycznemu przedłużeniu na kolejne 12 miesięczne okresy pod warunkiem należytego wypełniania przez Posiadacza rachunku obowiązków wynikających z niniejszej umowy*
Nie jestem pewna drugiej części tego zapisu.
Jeżeli nie wywiązałam się z umowy, tj. nie spłaciłam tej karty debetowej w ciągu 12 miesięcy to umowa nie została przedłużona i jest wtedy przedawnienie z racji tego,że to świadczenie okresowe i przedawnienie jest po 3 latach ?
Firma windykacyjna przysłała mi pismo upominawcze, zaproponowali mi ugodę,aby rozłożyć dług na raty.
Zastanawia mnie tylko czy jest już to przedawnienie czy go nie ma ?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Proszę nie krzyczeć jak już było coś takiego
Firma windykacyjna upomina się o dług z 11.2007r. jest to karta debetowa.
W umowie napisane jest :
*Umowa zawarta jest na czas określona 12 miesięcy, licząc od daty podpisania umowy i ulega automatycznemu przedłużeniu na kolejne 12 miesięczne okresy pod warunkiem należytego wypełniania przez Posiadacza rachunku obowiązków wynikających z niniejszej umowy*
Nie jestem pewna drugiej części tego zapisu.
Jeżeli nie wywiązałam się z umowy, tj. nie spłaciłam tej karty debetowej w ciągu 12 miesięcy to umowa nie została przedłużona i jest wtedy przedawnienie z racji tego,że to świadczenie okresowe i przedawnienie jest po 3 latach ?
Firma windykacyjna przysłała mi pismo upominawcze, zaproponowali mi ugodę,aby rozłożyć dług na raty.
Zastanawia mnie tylko czy jest już to przedawnienie czy go nie ma ?
Z góry dziękuje za odpowiedź