Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l. czy przedawniony??

• Autor wątku Autor wątku remie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
*** z P.R.E.S.C.O/Sąd Rejonowy Lublin-Zachód VI Wydział Cywilny tzw. E-sąd/jakiś *** z Warszawy okradają mnie piąty miesiąc z renty socjalnej.W opinii psychiatryczno-psychologicznej sporządzonej przez biegłych mam wyraznie napisane :"doręczanie pism i wezwań sądowych jak również wzywanie na rozprawę w/w uważa się za niecelowe".Mam wyznaczonego kuratora w toczącej się sprawie o ubezwłasnowolnienie przez Sąd Okręgowy (mam ograniczone zdolności procesowe) ale na w/w złodziejach nie robi to żadnego wrażenia.Może ktoś podpowie gdzie napisać skargę.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
sch7:

Proszę się uspokoić.

Pana temat został już wyjaśniony.

tomekwwa napisał:
Codziennie na tym forum ludzie pytają ciągle o to samo i chcą by po raz tysięczny osobiście im odpisywać to co już padło setki, jeśli nie tysiące razy.
Można albo takie pytanie zignorować jeżeli pytanie jest zadane po raz n-ty.
Można podać link do wątku który odpowiada na takie pytanie bez konieczności dłuższego klikania.
Można również podawać link do tego wątku - http://forumprawne.org/ogloszenia/83143-jak-madrze-zadawac-pytania.html
8)

@tomekwwa - korciło mnie...dlaczego na swoim avatarze witasz się lewą ręką? ;)

Witam!
otrzymałam od firmy presco pismo z którego wynika że przejęła mój dług za niezapłacone ubezpieczenie oc którego termin zapłaty minął w marcu 2007 roku dodam że firma dług przejęła w czerwcu 2009 r.dopiero teraz dowiedziałam się że mam niezapłacone jakiekolwiek oc, czy mogę tu liczyć na przedawnienie??? firma presco jak na razie wysyła tylko zwykłe listy i wydzwania dług wynosi 174 zł plus 113 zł odsetek.

czyli rację miałam mówiąc pani z preco o przedawnieniu w trakcie naszej rozmowy telefonicznej.
odpuścić czy wysłać do owej firmy pismo?
bardzo proszę o odp jestem pierwszy raz w takiej sytuacji!

odpuiścić sobie z nimi rozmowy, to i tak nic nie das, ale odbierać wszelką korespondencję, szczególnie z sądu

Ale czy mogą tą sprawę skierować do sądu??? myślałam że mogę powołać się na przedawnienie i dadzą mi spokój.

nie, no oczywiście, że skierują do sądu, licząc na to, że:
1/ może przoczysz przesyłkę z sądu,
2/ może spóźnisz się ze sprzeciwem, itd.

przeoczyć nie przeoczę, jeśli będę musiała to się odwołam ale może zawczasu wystosuję do nich odpowiednie pismo?

dzisiaj postraszyli mnie wpisem do rejestru dłużników następny może będzie sąd, ale z jakiej racji chcą mnie w tym rejestrze umieścić ot tak sobie mogą to zrobić???

Sąd Rejonowy w Lublinie zajął rentę socjalną psychicznie choremu.Nie mam pieniędzy na lekarstwa psychotropowe,nie chodzę do psychiatry,nie leczę się,mój stan się pogarsza z dnia na dzień.Jakiś głos powiedział mi w nocy że jak to zrobię to po moją duszę przyjdzie smok i zabierze do światła.Wy też słyszycie ten głos? To nie jest normalny głos taki przez uszy tylko to jest telepatycznie z tyłu głowy.

1. Nie Sąd, tylko komornik w imieniu WIERZYCIELA (to do niego miej pretensje);
2. Jeśli się nie leczysz, a źle się czujesz, to sam robisz SOBIE krzywdę;

Masoneria okrada mnie z renty socjalnej.Znakiem masonerii jest cyrkiel,sowa a także oko umieszczone w wierzchołku piramidy.

Ostatnia edycja:
To nie jest prowokacja,wystarczy trochę logicznie pomyśleć.Dlaczego powstał e-sąd?Bo komuś,jakiejś grupie ludzi zależało wyciągnąć kasę od ludzi w czasie kryzysu finansowego.Ktoś dał komuś łapówę żeby powstał e-sąd,dobrze wiedzieli że ludzie się nie zorientują na przedawnionych wierzytelnościach i będą płacić haracz.Wystarczy sprawdzić statystyki ile % ludzi podniosło fakt przedawnienia wierzytelności w sprzeciwie od nakazu zapłaty.

images

Żegnam Pana :)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót