R
rafal_26
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 16 469
Tak.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dagad napisał:rafal_26 - w pozwie pozywajacy presco pisze jakie są to zobowiazania - jesli pisze że zakupił dług w 2010 roku za niezapłacone usługi telekomunikacyjne z 2003 roku od kruka a ten od dawcy to gdyby sąd to czytał to wg KC 118 i 751 nie ma podstaw do pozwu - nawet kilku podstaw. Wniosek - sąd nie czyta w epu powodu pozwu - dalej - tak samo sąd nie czyta wyjaśnień pisanych w sprzeciwach - strony swoje racje przedstawiają dopiero na sprawie i tam sąd je poznaje. Jak pozwę cię w Epu, że sprzedałem ci koparkę 10 lat temu i mi nie zapłaciłeś to myślisz że nakazu nie dostaniesz?
Trzeba na to bardzo uważać, zdarza się iż i pouczenia komornika są wadliwe.agakl napisał:omyłkowo wniosłam skargę do Sądu Rejonowego właściwego dla komornika-tego przy którym działa.
arkadiusz7 napisał:Moje pytanie brzmi czy firma Pressco Ivesments może lub czy ma prawo ponownie od początku złożyć pozew w sądzie w Lublinie w tej samej sprawie?
Pytam ponieważ obawiam się tych ich sztuczek z podawaniem w pozwie nieprawidłowego adresu pozwanego.
Pozdrawiam.