Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l., INTRUM JUSTITIA lub innej FW cz. IV

• Autor wątku Autor wątku Sandrusia999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l., INTRUM JUSTITIA lub innej FW cz. III

Nie, w obu wypadkach nie może. Wałkowane dziesiątki razy na forum. Ty z kolei dublujesz swoje pytanie w wielu wątkach. Tego to my tu bardzo nie lubimy.

RE: Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l., INTRUM JUSTITIA lub innej FW cz. III

Przepraszam , nie bede wiecej dublowal

Jesli FW nie moze w zadnym przypadku wystawiac pit 8c to jaki jast na nich bat prawny?

Żaden. Ja też mogę Ci wystawić dokument, którego nie mam prawa wystawić, ale będzie on w świetle prawa zwyczajnie nieważny.

Witam Was. Dzis to ja potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi o to ze za mlodych lat w 2009r wzialem z cyfry+ dekoder i nie oplacalem go ale mniejsza z tym. Dzis dostalem takie o to pismo i pytanie do Was czy taki dlug nie jest juz przedawniony?

Skan: https://zapodaj.net/e231148f2c4b5.jpg.html

biezanow_123 napisał:
Witam Was. Dzis to ja potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi o to ze za mlodych lat w 2009r wzialem z cyfry+ dekoder i nie oplacalem go ale mniejsza z tym. Dzis dostalem takie o to pismo i pytanie do Was czy taki dlug nie jest juz przedawniony?

Skan: https://zapodaj.net/e231148f2c4b5.jpg.html

Skoro komornik to prowadzi to gdzie byłes jak wystawiali nakaz

Nie. Dostałeś nakaz zapłaty w ogóle?

Pewnie mieszkał gdzie indziej. Więc spokojnie może składać sprzeciw. Pytanie jak udowodni, gdzie mieszkał w 2010.

W 2010 od stycznia mieszkam w Zakopanem. Ale od kogo nakaz zaplaty?

Przecież sygnatura wskazuje, że to nakaz zapłaty, tyle lat na forum i jeszcze nie zauważyłeś tej prawidłowości? Ustal kto go wydał, na jaki adres poszedł - to tak na start.

W kopercie dostalem nakaz zaplaty okej ale czy po tylu latach nie jest to przedawnione mimo wszystko?

Link: https://zapodaj.net/b22c3e6639f91.jpg.html
Dopiero teraz dostalem nakaz. Wczesniej nic tylko jakies listy od Presco

Sprawa w e-sądzie, październik 2010. Sprawdź na jaki adres wysłano nakaz, znajdź jakiś kwit dowodzacy twojego prawidłowego adresu i wnoś sprzeciw.

To zdjecie nakazu ktore zamiescilem wyzej to nakaz ktory odebralem wczoraj. Wczesniej nic nie otrzymalem. Ta przesylka przyszla na adres krakowski gdzie mieszkaja moi rodzice i gdzie ja jestem zameldowany ale od 2010r mieszkam w Zakopanem. Wiec co teraz?

Udowadniasz, że mieszkasz w Zakopanem i wnosisz sprzeciw.

Tzn rozumiem ze uzasadniac sprzeciwu nie musze ale co dalej? Bedzie jakas sprawa w sadzie czy co? I w koncu to sprawa nie jest przedawniona? Jak sie pozniej bronic jesli by cos jeszcze wysylali? Jak to dalej wyglada? I czemu na nakazie jest data z 2010r a ja nakaz otrzymalem dopiero teraz? I jeszcze jedno: do kogo wnosi sie sprzeciw? Do sadu rejonowego w lublinie?

1) Nie musisz uzasadniać
2) Kiedy było zdarzenie z jakiego tytułu domagają się opłaty
3) Wyhodowali sobie odsetki
4) Do SR w Lublinie

Ale musisz udowodnić (uprawdopodobnić) że mieszkałeś gdzie indziej na czas wysyłania nakazu

Zdarzenie miało miejsce w 2009r. kiedy to wzialem dekoder z Cyfry+ ktory nastepnie sprzedalem. W dokumentach pisza tylko o naleznosci glownej ale nic z jakiego tytulu ona jest.

Odsetki i wszystkie dodatkowe oplaty przekroczyly naleznosc glowna. Masakra.

Ale nakaz dostalem dopiero teraz z datą z 2010 roku. Udowodnic? Mam umowy zlecenia od 2015 r. do konca 2017 r. z Zakopanego.

biezanow_123 napisał:
Zdarzenie miało miejsce w 2009r. kiedy to wzialem dekoder z Cyfry+ ktory nastepnie sprzedalem. W dokumentach pisza tylko o naleznosci glownej ale nic z jakiego tytulu ona jest.

Odsetki i wszystkie dodatkowe oplaty przekroczyly naleznosc glowna. Masakra.

Ale nakaz dostalem dopiero teraz z datą z 2010 roku. Udowodnic? Mam umowy zlecenia od 2015 r. do konca 2017 r. z Zakopanego.

Sprzedałeś coś co nie należało do Ciebie ? Ty sie ciesz że ci innych zarzutów nie przedstawili.

Umowa zlecenia czego , pracy ? Jak tak to nie oznacza że tam mieszkałeś.

Załóż sobie konto w e-sądzie. Jak dostaniesz dostęp do akt, to zobaczysz kto odebrał (i czy w ogóle nakaz). Nie ma znaczenia że dostałeś dopiero teraz. Ważny jest nakaz z sądu. Nie od komornika. Ty się módl żeby nie było Twojego podpisu na potwierdzeniu odbioru. Jeśli faktycznie od 2010 mieszkałeś w Zakopanem, to musi się to dać jakoś uprawdopodobnić.

Tak wiesz no to bylo prawie 8 lat temu bylem wtedy mlody i glupi. Niestety tylko umowa zlecenie. Mieszkam tu razem z dziewczyna i wynajmujemy mieszkanie. Niestety wynajmu jest na nia. Dobra to od nowa. Wnosze sprzeciw i co dalej? Odbywa sie rozprawa czy co? Czy moge sie wybronic przedawnieniem? Bo zdarzenie bylo w 2009r a wyrok jest z 2010 r. Jak dlugo czeka sie na dostep do akt

Nie. Nie wybronisz się przedawnieniem. Ale pewnie znajdą się inne zarzuty. Dostęp do akt zazwyczaj 24 godziny. Ale dni robocze. W najgorszym razie 48 godzin

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót