O
o.sta
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 104
- Autor Autor
Dziękuję za zainteresowanie. Gmina nie uznała mnie za stronę w sprawie, nie brałam udziału w postępowaniu administracyjnym zakończonym wydaną decyzją. Na mój wniosek przysłali mi tą decyzję, informując że nie jestem stroną, ale ja nie mogłam się z nią zgodzić,bo w tej decyzji wpisali do wycinki drzewa na moim gruncie oraz na granicy, na które powinnam wyrazić zgodę. żłożyłam odwołanie do SKO mimo że nie byłam stroną.Z SKO otrzymałam pismo, czy mają to odwołanie potraktować jako odwołanie, czy jako wniosek o wznowienie postępowania, ponieważ nie z własnej winy nie brałam udziału w tym postępowaniu.Napisałam wniosek i wysłałam do wiadomości gminy oraz SKO.Następnia otrzymałam informacyjne pismo z SKO, że akta sprawy wraz z wnioskiem o wznowienie postępowania zostały przesłane do gminy(grudzień 2017). Do tej pory nie otrzymałam żadnej odpowiedzi z gminy, ale gmina wyznaczyła nowe granice na gruncie( nie powiadamiając mnie ) oraz część drzew została wycięta( ja tam nie mieszkam). Czy jeśli nie byłam stroną w wydanej decyzji to czy mogę składać o unieważnienie jej ze względu na nieprawdziwe okoliczności podane w tej decyzji użycie przez gminę sformowania, że droga jest publiczna a jest wewnętrzna oraz gmina dopiero rozważa możliwość uregulowania stanu prawnego przedmiotowej drogi w innym trybie jak art 73 z 1998 r. () mam pismo z gminy skierowane do Maz. Urzędu Wojew.i dopiero z niego dowiedziałam się, że droga geodezyjnie wyznaczona w 2013 r ma status drogi wewnętrznej .Czy jeśli nie byłam stroną w sprawie tej wydanej prawomocnej decyzji przez gminę ,to czy mogę złożyć do SKO podanie o unieważnie tej decyzji.
Ostatnia edycja: