P
prawnik75
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
niech ktos podesle opinie.z góry dziekuje.
mój mail: l.krawiec@interia.pl
mój mail: l.krawiec@interia.pl
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Piot napisał:Ja w swojej pracy napisałem, że w akcie oskarżenia był niewłaściwie sformułowany zarzut dot. art. 157 (spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) poprzez pominięcie art. 18 par. 3 (pomocnictwo). Dostałem 4.
aplikant2010 napisał:Witam!
Czy ktoś pisze odwołanie od testu?
klimut napisał:a są gdzieś ogólnodostępne wyniki z egzaminu z 2010 r. w internecie?
Piot napisał:Ja w swojej pracy napisałem, że w akcie oskarżenia był niewłaściwie sformułowany zarzut dot. art. 157 (spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) poprzez pominięcie art. 18 par. 3 (pomocnictwo). Dostałem 4.
zomada napisał:Powołałem jedno czy dwa orzeczenia, które dotyczyły właściwie identycznego stanu faktycznego i w nich skarżący też powołali właśnie te zarzuty, nie pamiętam czy powoływali też jakieś zarzuty procesowe.
Ja nie powoływałem żadnych procesowych, skoro skarżący potwierdzili że zapoznali się z materiałem procesowym i nie wnosili żadnych zastrzeżen ani nie wnosili o przeprowadzenie dodatkowych dowodów.
krakow771 napisał:Przyłączam się do pytania![]()
Bolero napisał:Choćby 232 i 233 kpc... Ale w zależności od tego, co kto skarżył, nie było to bezwzględnie konieczne, więc na pewno jest ktoś kto nie podnosił tych zarzutów, a zdał... Dlatego zależy mi, żeby się ze mną skontaktował...![]()
martusia_q napisał:Witam po dłuższej nieobecności.
Gratuluję tym, którzy zdali i trzymam kciuki za tych, którzy się będą odwoływać.
Ja należę do tej drugiej grupy... Poległam z cywila.
Skarżyłam 390 par. 1 kc, wart. przedmiotu zaskarżenia 25 tys;
W uzasadnieniu do oceny wskazano, że błędnie przyjęłam, że strony łączy umowa przedwstępna, tj. naruszono 389 w zw. z 65par. 2 kc, ale przy tym założeniu można uznać za trafne zastosowanie 390 par. 1 kc w zw. z 471, z tym że zarzuty apelacji nie prezentują takiego wywodu.
Czy jest na forum ktoś, kto skarżył przedwstępną do 25 tys, bez powoływania się na 471 i zdał? jeśli tak, to czy mogę prosić o informację, dlaczego komisja uznała takie podejście za prawidłowe, albo przynajmniej pozwalające zdać?![]()
Wkurzona napisał:Witam
Ja pisałam o stwierdzenie nieważności, te same materialne co kolega - bez orzecznictwa i procesową, a w uwagach, że jak ją unieważnią, to ta pierwotna się uprawomocni, więc trzeba będzie się odwołać i mnie oblali ;-) Ogólnie się czepiali, nawet adresu - chociaż był w nagłówku ;-) KATOWICE
kalambury napisał:Jeżeli faktycznie wniosłaś o stwierdzenie nieważności i w uzasadnieniu wskazałaś, że jak stwierdzą nieważność drugiej decyzji to pierwsza się uprawomocni to raczej wiadomo czemu oblałaś...