I
igciu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 287
martita1 napisał:Przykłąd z postepowaniem cywilnym był po to, abyście spojrzeli z boku na całą sytuację,
Jeśli osk. ma obrońcę to doręcza się tylko obrońcy
wrong...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
martita1 napisał:Przykłąd z postepowaniem cywilnym był po to, abyście spojrzeli z boku na całą sytuację,
Jeśli osk. ma obrońcę to doręcza się tylko obrońcy
juristka napisał:ponawiam pytanie czy ktoś widział w aktach, żeby sąd przeprowadził dowód z opinii lekarskiej?
twinky napisał:Bo to nie jest brak formalny - "Czynności procesowe obrońcy i pełnomocnika w sprawach karnych" - sekretariat może zrobić odpis. Nie wiem jak jest w praktyce, ale pamiętaj, że egzamin oceniają sędziowie![]()
loyd30 napisał:A to czasem nie jest tak, że jak jest błąd w ustaleniach faktycznych to nie można wnosić o orzeczenie co do meritum a tylko o uchył ?
Przecież w takim wypadku pozbawia się stronę kontroli prawidłowsci ustaleń faktycznych w dwóch instancjach ....
loyd30 napisał:A to czasem nie jest tak, że jak jest błąd w ustaleniach faktycznych to nie można wnosić o orzeczenie co do meritum a tylko o uchył ?
Przecież w takim wypadku pozbawia się stronę kontroli prawidłowsci ustaleń faktycznych w dwóch instancjach ....
polski_kibol napisał:Najlepsze były konsylia po 15 chłopa w kiblu w oparach szczochów. Pozdro dla zdających w EXPO.
Kibolski napisał:obyś miał rację bo ja tu (II) uczyniłem zarzut błędnych ustaleń faktycznych...
niemniej jednak mam poważne wątpliwości co do prawidłowości wnioskowania o uchyłkę w II.
Barca napisał:Do tego czerwone ekrany, zezwolenie na używanie myszek bezprzewodowych ale już nie tych na bluetooth i inne cudaale trzeba przyznać że nie było w zasadzie kłopotów z dostępem do prawniczych baz danych.