Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mam pytanie do osób z doświadczeniem egzaminacyjnym zeszłorocznym

czy znana jest wam taka sytuacja, że w jednej z komisji danej oirp z jakims błędem uwalali ludzi, a w sąsiedniej komisji tej samej izby osoby z tym samym błędem dostawały jednak dst?
czy jednak stanowisko do przepuszczenia bądź nie było jakby "wspólne" na poziomie całej izby?

ciekawi mnie to bardzo, a pewnie dało się zaobserwować w zeszłym roku jak ta kwestia wyglądała.

biedna_ja napisał:
i to w sumie niesprawiedliwość że złą repr = ndst ale cóż zrobisz taka wola z plotek w wawie niby ktoś mówi ze ok. 700 osób ma ten problem i 35 osób test olało a zatem przejdzie ok 615 osób wynik ładny i w sumie wawa wypadnie ok

czyli ok. 47%... no mnie to nie bawi...

kookoo2 napisał:

czy znana jest wam taka sytuacja, że w jednej z komisji danej oirp z jakims błędem uwalali ludzi, a w sąsiedniej komisji tej samej izby osoby z tym samym błędem dostawały jednak dst?
czy jednak stanowisko do przepuszczenia bądź nie było jakby "wspólne" na poziomie całej izby?

ciekawi mnie to bardzo, a pewnie dało się zaobserwować w zeszłym roku jak ta kwestia wyglądała.

Tak, w zeszlym roku w gdansku w jednej komisji ludzie z opinia z cywila przechodzili, a w drugiej nie....

nie ma co liczyć ze stwierdzą w waie tak jak loyd30 mówi, że przymkną oko na ten błąd bolesne ale okaże się prawdziwe - mój ból bo ja z tym problemem sie borykam - przejda ludzie z apelacją karną zaskarżajac wyrok w całosci - to cóż ze brak gravamen !!!! kto by o tym pamiętał!!!!, z opinią prawną z cywila - bo twierdzi, ze nie ma p[odstaw do apelacji, bo takich znam co tak zrobili, tacy co w szoku byli ze skargę do WSA trzeba było napisac od postanowienia II instancji a nie od decyzji starosty - mówiąc po egza dobrze ze im podpwiedziano a ci co moze przez stres i zmęczenie zawalili reprezentacjie mimo warunlu oświadczenia małżonaka do tyłu ....sptrawiedliwość czy istniej???

Jest komisja w wawie, w której praca bez 149 kpa nie przechodzi. Błąd w reprezentacji nie jest tak masowy, jak się tu pisze - zrobiło go 6 czy 7 osób na 70 i (znowu mowa o jednej z komisji) uznano, że tego rodzaju "uchybienie" kladzie pracę... Co do reszty, która mnie najbardziej interesuje, nic nie wiem:(

kookoo2 napisał:

komisie są niewzależne i mogą zrobić w swojej komisji i gr. 70 osón wszystko!!! to tylko ich dobra WOLA, ale czy będzie raczej nie wykosić konkurencje i niech za rok walczą a co tam nie nasz problem ....

PełnaObaw napisał:
Jest komisja w wawie, w której praca bez 149 kpa nie przechodzi. Błąd w reprezentacji nie jest tak masowy, jak się tu pisze - zrobiło go 6 czy 7 osób na 70 i (znowu mowa o jednej z komisji) uznano, że tego rodzaju "uchybienie" kladzie pracę... Co do reszty, która mnie najbardziej interesuje, nic nie wiem:(

Która komisja???????

PełnaObaw napisał:

mozna wiedzieć która to komisja?

PełnaObaw napisał:

Ciekawe czy to nie komisja z autroka zadania w składzie!

Nie mogę tego napisać. Nie jest to w każdym razie komisja, która sie ogłasza jako pierwsza (w ten piątek). Poza tym uchwał jeszcze nie ma, może się jeszcze coś zmienić...

PełnaObaw napisał:
Nie mogę tego napisać. Nie jest to w każdym razie komisja, która sie ogłasza jako pierwsza (w ten piątek). Poza tym uchwał jeszcze nie ma, może się jeszcze coś zmienić...

takei wpisy uwielbiam:mad:

PełnaObaw napisał:

jaki nr komisji???

PełnaObaw napisał:

ale powiedz czy hala nr 1 czy 3??

PełnaObaw napisał:

mały skrawek tajemnicy odsłoń??

biedna_ja napisał:
komisie są niewzależne i mogą zrobić w swojej komisji i gr. 70 osón wszystko!!! to tylko ich dobra WOLA, ale czy będzie raczej nie wykosić konkurencje i niech za rok walczą a co tam nie nasz problem ....

wiem że są niezależne, bardziej zależalo mi na informacji, czy praktyka jest taka, że suatlaja jakies wspólne stanowisko w "kluczowych" kwestiach, czy jednak każdy sobie rzepkę skrobie ?

a to ta komisja, która ogłasza się jako druga?

kookoo2 napisał:
wiem że są niezależne, bardziej zależalo mi na informacji, czy praktyka jest taka, że suatlaja jakies wspólne stanowisko w "kluczowych" kwestiach, czy jednak każdy sobie rzepkę skrobie ?

wiesz byłą mowa ze sie spotykaja wiec kto wie co tam wymyslą

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót