Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
pewnie rano podadzą, skoro posiedzeniakomisji były w czwartek i w piątek

ale cisza na forum. Większosc świętuje, tylko Warszawa czeka i chyba jeszcze 2-3 izby nie ogłosiły wynikow.
Gratulacje dla tych, ktorzy zdali!!! i caly weekend szaleją. Niektóre izby się postarały i komisje bardzo szybko ogłosiły wyniki. To chyba mój ostatni post na tym forum bo nawet moderator tym ktorzy nie zdali kaze przenosic sie na nowe forum :( Nie mam jeszcze wyników, ale z pewnoscią mam dwie czesci w plecy, no moze jedną jak się komisja zlituje. Chociaz czytając posty na tym forum widac, ze nie ma reguly i nawet jesli napisalo sie slabo to jest szansa. Niemniej jednak w Wawie nie ma sentymentów, co widac po wynikach z 3 komisji.

To Ty "Zastaw" jeszcze nie wiesz czy zdałeś (aś) ??.

Moja wątroba mówi już .... nie !!!!!

i już mam tego dosyc. Za długo, stanowczo za dlugo

Zgadzam się z Tobą. Ja czekałem 3 tygodnie i pod koniec miałem dość wszytskiego i wszytsko miało już dość mnie .....

Pewnie mozna czekac i 3 miesiace, ale to chyba lekka przesada. Już mija miesiąc, zastanawiam się co oni w tych komisjach robią skoro potrzebne im ponad 2 mce na wyniki. Przy okazji napisz jak Twoja praca z gospodarczego i z cywilnego?? bo o ile dobrze pamietasz obawiales sie o te czesci egzaminu. Jakie byly wyniki w Twojej komisji?? jak administracja??

Cywil ok. Miałem zarzut 462 połączony z 362 (oparty na sterej linii orzeczniczej), ale oprócz tego miałem resztę zgodne z kluczem i dostałem 4.

Gospodarcze - umowa bez warunku (założenie, że pozostali wspólnicy zrezygnowali z prawa pierwseństwa) i też dostałem 4.

Adm - tu dst. (u nas naliczyłem ponad 40 ocen dst a z tego co wiem to powinny być "ndst").

To nieźle. Komisja tez ok skoro postawiła te 3, zamiast 2 jak to się niestety stalo w innych komisjach. Rzeczywiscie zgadzam się z osobami, ktore juz wczesniej pisaly na forum, ze bardzo duzo zalezy od komisji. Ty z admina tez nie miales 149, a jednak komisja zdecydowala, ze dst się nalezy.
Nie pozostaje nic innego tylko świetowac. A ja czekam...czekam....jeszcze tylko kilka tyg.

A ja się pytam po raz kolejny zdał ktoś z reprezentacją po stronie zarządu?
Mówię oczywiście o gospodarczym. Wiadomości proszę na priva.

Mam pytanie:
Moi drodzy, na ile stron napisaliście umowę????

loyd30 napisał:
Cywil ok. Miałem zarzut 462 połączony z 362 (oparty na sterej linii orzeczniczej), ale oprócz tego miałem resztę zgodne z kluczem i dostałem 4.

Gospodarcze - umowa bez warunku (założenie, że pozostali wspólnicy zrezygnowali z prawa pierwseństwa) i też dostałem 4.

Adm - tu dst. (u nas naliczyłem ponad 40 ocen dst a z tego co wiem to powinny być "ndst").

najbardziej pociesza mnie Twója dobra <wręcz rewelacyjna> ocena z gospodarza. bez warunku, ale z dobrym zalożeniem i komisja oceniła to prawidłowo.
modlę się, żeby moja komisja także przeczytała moją umowę całościowo, widząc w niej sens <ja mam skopaną zgodę>... oby na dst starczyło.

zastaw rejestrowy napisał:
ale cisza na forum. Większosc świętuje, tylko Warszawa czeka i chyba jeszcze 2-3 izby nie ogłosiły wynikow.
Gratulacje dla tych, ktorzy zdali!!! i caly weekend szaleją. Niektóre izby się postarały i komisje bardzo szybko ogłosiły wyniki. To chyba mój ostatni post na tym forum bo nawet moderator tym ktorzy nie zdali kaze przenosic sie na nowe forum :( Nie mam jeszcze wyników, ale z pewnoscią mam dwie czesci w plecy, no moze jedną jak się komisja zlituje. Chociaz czytając posty na tym forum widac, ze nie ma reguly i nawet jesli napisalo sie slabo to jest szansa. Niemniej jednak w Wawie nie ma sentymentów, co widac po wynikach z 3 komisji.

To co, praktycznie tylko Wawa czeka na wyniki???? Które jeszcze izby mają wyniki?
U mnie ten tydzień i się wszystko rozstrzygnie. Ech. Lekko nie jest.

Ale może waży, bo ja napisałam 2. Choć zawarłam wszystko z wytycznych, mam umowę ważną, to się boję.

renataxxx napisał:
Ale może waży, bo ja napisałam 2. Choć zawarłam wszystko z wytycznych, mam umowę ważną, to się boję.

jak masz 2 strony bezbłędnie, to co mam powiedziec ja mimo 5... a coś mam na sumieniu;)

jak masz co trzeba z wytycznych, to luuuuz...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót