B
biedna_ja
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 233
Kofek napisał:Nie wiem czy coś uwalczycie z tym 379 ale z nowszych orzeczeń (niestety dotyczy KH a nie KSH) jest coś takiego:
Wyrok Sądu Najwyższego - Izba Administracyjna, Pracy i Ubezpieczeń Społecznych z 2001-02-28, II UKN 244/00
Opubl: Orzecznictwo Sądu Najwyższego Izba Administracyjna, Pracy i Ubezpieczeń Społecznych rok 2002, Nr 20, poz. 496
Teza:
1. Reprezentacja spółki przewidziana w art. 203 KH nie jest wymagana w razie zatrudnienia członka zarządu przy wykonywaniu czynności nie związanych z zarządzaniem spółką.
2. Zamiar nawiązania stosunku ubezpieczenia społecznego, bez rzeczywistego wykonywania umowy o pracę, świadczy o fikcyjności zgłoszenia do pracowniczego ubezpieczenia społecznego.
no wiesz niby nie ma co liczyc na k2 ale skoro jest też w komentarzach inne stanowisko więc moze trzeba podjąc rękawice bardziej bym poszła ze jest to jeden z elementów umowy, ktoremu nie można porzypisywac az takiego znaczenia ze jeden blad = ndst. biorąc pod uwage ze bydgoszcz pusciła i ze nap. z innuch czesci przechodzily np. apelacje od akrnego codo calosci wyroku....wiem naciagane