Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czyli 7 komisji, tylko? rozumiem ze MS zalewa wlasnie powoli fala odwołań :) jeżeli nawet wyniki wyjdą w końcu 60/40 to i tak potencjał odwoławczy jest ogromny - spokojnie ponad 1.000 sztuk.

Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 23 stycznia 1998 r., sygn. akt II CKN 579/97 „Orzeczenie o kosztach jest - co do zasady - konsekwencją określonego wyniku rozstrzygnięcia sprawy, a więc elementem pochodnym od tego wyniku, a nie odwrotnie

Van_Loosen napisał:
Post był do Ciebie:) Najpierw wrzuciłem orzeczenie w zakresie Twojego pytania z cywila.To orzeczenie być może uratowało mi tyłek bo ja tez nie zaskarżyłem odsetek od kwoty 33 100 zł i powołałem się na to orzeczenie - z cywila zdałem. Z tego co zapamiętałem to SN w nim wypowiada się w takim duchu, że nie można zasądzać przy zadośćuczynieniu/ odszkodowaniu odsetek od daty wcześniejszej niż data wyrokowania ponieważ dopiero w wyroku sąd ustala wartość przysługującego roszczenia i mogło by dojść do "nadpłaty". Może nieco lakonicznie, ale na pewno w tym duchu. Poszukaj i poczytaj:)

Teraz dla cywilistów, którzy nie skarzyli punktu V wyroku ( tak jak ja) kawałek mojego arkusza ocen. Tym razem oddajmy głos radcy prawnemu:

Może ktoś z szanownych koleżanek i kolegów wrzuci jakieś ciekawsze fragmenty swoich arkuszy ocen? Skoro boimy się wrzucać całe uzasadnienia......

gratuluję szczerze wszystkim którzy zdali w k10!!!!! w życiu trzeba miec jednak oprócz wiedzy jeszcze szczęście...mysl, że gdybym zdawała w k10 - zdałabym egzamin dobija mnie:mad:

Tak dla pewności, odwołanie wnosimy do OIRP "swojej", prawda?!

Kochani Tesaurus i Kibolski,
a powiedzcie proszę jeszcze czy powoływaliście jakieś orzeczenia? Jeśli tak to jakie?

tesaurus napisał:
Zdałam !!!! Bez magicznego 149, bez dwufazowości w uzasadnieniu ! Kocham naszych egzaminatorów !!! W ogóle kocham dziś wszystkich :D :beer::serce:

II SA/Lu 459/09
VII SA/Wa 1223/07
II SA/Op 439/09

orzecznictwo z mojego admina :)

niestety moje przypuszczenia się potwierdziły - k18 poszła za ciosem: 2 z admina :/ poza tym 4,4,4, i 3 - jak pomyslę o tych 3 miesiącach wyjętych z życia...szkoda gadac. jutro ide po uzasadnienie oceny.

clara44 napisał:
niestety moje przypuszczenia się potwierdziły - k18 poszła za ciosem: 2 z admina :/ poza tym 4,4,4, i 3 - jak pomyslę o tych 3 miesiącach wyjętych z życia...szkoda gadac. jutro ide po uzasadnienie oceny.

współczuję...
szczególnie w kontekscie dzisiejszych wyników z k10.
ja po zapoznaniu się z wynikami k10 czuję się rozgoryczona podwójnie:-x

clara44 napisał:

żebyś nie starciła czasu
to umów się telefonicznie wczesniej

ja podjechałem do oirp i pomimo że nikogo nie było z oczekujacych o czym
poinformowałem panią z oirp zostałem zapisany na inny termin i jeszcze raz bee musiał sie udać

ps co jej szkodziło

ivy league napisał:
Kochani Tesaurus i Kibolski,
a powiedzcie proszę jeszcze czy powoływaliście jakieś orzeczenia? Jeśli tak to jakie?

Ja w ogóle do ogłoszenia wyników nie zaglądałam do swoich prac - teraz zerknę na luzie i wrzucę sygnaturki wieczorem.
Trzymam kciuki za tych, którzy jeszcze czakają i za powodzenia odwołań !

Thor1976 napisał:
Rdzawy, dzięki za info. Do tej pory 3 osoby, z forum które zaskarżały tylko
10 000 zł z tytułu braku przyczynienia a nie kwestionowały pozostałych
10 000 zł są do przodu. Obym kontynuował ta chlubną tradycję...
Odsetki i koszty zaskarżyłem.

Czy mogłbyć podać, nazwy tych osób na forum?

Z góry dziękuję.

zastaw rejestrowy!!!
A co u Ciebie? Nie zaglądam tutaj ostatnio - jak u naszego Kolegi?

blablab napisał:
Kochana K10 - mądrzy egzaminatorzy z admina! Kibolski gratuluję! Bardzo się cieszę, że podołałeś! Komisjo 17 weź przykład z K10!

Czy mogłabyś napisać, jakie miała/eś zarzuty?

zastaw rejestrowy się nie odzywa :( przynajmniej nie odpowiada na maile na priv :(

Ala232 napisał:
Czy mogłabyś napisać, jakie miała/eś zarzuty?

Mnie pytasz czy Kibolskiego? Ja nie mam jeszcze wyników, ale wpasowałam się kanon siódemkowców :mad: (7,77,80, 107 par 3, 28 prbud, 145 +28 k.p.a), a Kibolski już napisał co miał

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót