M
martusia_q
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 70
alphaOne napisał:zostalo jeszcze 5 komisji w wawie, a w reszcie kraju? ktos jeszcze czeka na wyniki?
Poznań - 2 komisje. Do 26 sierpnia.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
alphaOne napisał:zostalo jeszcze 5 komisji w wawie, a w reszcie kraju? ktos jeszcze czeka na wyniki?
Van_Loosen napisał:Post był do CiebieNajpierw wrzuciłem orzeczenie w zakresie Twojego pytania z cywila.To orzeczenie być może uratowało mi tyłek bo ja tez nie zaskarżyłem odsetek od kwoty 33 100 zł i powołałem się na to orzeczenie - z cywila zdałem. Z tego co zapamiętałem to SN w nim wypowiada się w takim duchu, że nie można zasądzać przy zadośćuczynieniu/ odszkodowaniu odsetek od daty wcześniejszej niż data wyrokowania ponieważ dopiero w wyroku sąd ustala wartość przysługującego roszczenia i mogło by dojść do "nadpłaty". Może nieco lakonicznie, ale na pewno w tym duchu. Poszukaj i poczytaj
Teraz dla cywilistów, którzy nie skarzyli punktu V wyroku ( tak jak ja) kawałek mojego arkusza ocen. Tym razem oddajmy głos radcy prawnemu:
Może ktoś z szanownych koleżanek i kolegów wrzuci jakieś ciekawsze fragmenty swoich arkuszy ocen? Skoro boimy się wrzucać całe uzasadnienia......
tesaurus napisał:Zdałam !!!! Bez magicznego 149, bez dwufazowości w uzasadnieniu ! Kocham naszych egzaminatorów !!! W ogóle kocham dziś wszystkich:beer::serce:
monika.merc1 napisał:Ale Wam dobrze. Gratuluje
ja w k10 oblałam admina
Szlag by to!!!!
clara44 napisał:niestety moje przypuszczenia się potwierdziły - k18 poszła za ciosem: 2 z admina :/ poza tym 4,4,4, i 3 - jak pomyslę o tych 3 miesiącach wyjętych z życia...szkoda gadac. jutro ide po uzasadnienie oceny.
Cezar 1 napisał:Ja Cezar 1. Wysłałem Ci priva.
clara44 napisał:niestety moje przypuszczenia się potwierdziły - k18 poszła za ciosem: 2 z admina :/ poza tym 4,4,4, i 3 - jak pomyslę o tych 3 miesiącach wyjętych z życia...szkoda gadac. jutro ide po uzasadnienie oceny.
ivy league napisał:Kochani Tesaurus i Kibolski,
a powiedzcie proszę jeszcze czy powoływaliście jakieś orzeczenia? Jeśli tak to jakie?
Thor1976 napisał:Rdzawy, dzięki za info. Do tej pory 3 osoby, z forum które zaskarżały tylko
10 000 zł z tytułu braku przyczynienia a nie kwestionowały pozostałych
10 000 zł są do przodu. Obym kontynuował ta chlubną tradycję...
Odsetki i koszty zaskarżyłem.
blablab napisał:Kochana K10 - mądrzy egzaminatorzy z admina! Kibolski gratuluję! Bardzo się cieszę, że podołałeś! Komisjo 17 weź przykład z K10!
Ala232 napisał:Ja również mam podobny problem. Byłabym b. wdzięczna, gdybyś także wysłał mi swoją pracę na priv.
Ala232 napisał:Czy mogłabyś napisać, jakie miała/eś zarzuty?