N
(Nie)pewna
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 560
Podaj przykład. Bo ja to się akurat najbardziej boję karnego, którego nie czuję "ni huhu" ;O(
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
loyd30 napisał:Choć osobiście muszę przyznać, że pełnomocnik powinien mieć obowiązek podania podstawy prawnej - mało tego sąd powinien rozpoznawać sprawę w granicach tej podstawy.
(Nie)pewna napisał:To teraz z karnego. Pytanie.
Czy w razie skarżenia wyroku sądu wobec dwóch oskarżonych możemy stawiać różne wnioski apelacji? Wobec jednego oskarżonego uchylenie, a wobec drugiego zmianę? Oczywiście rzecz nie dotyczy przewinień identycznych - jednak skarżymy jakieś rozstrzygnięcia odnośnie obu oskarżonych. Można?
(Nie)pewna napisał:To teraz z karnego. Pytanie.
Czy w razie skarżenia wyroku sądu wobec dwóch oskarżonych możemy stawiać różne wnioski apelacji? Wobec jednego oskarżonego uchylenie, a wobec drugiego zmianę? Oczywiście rzecz nie dotyczy przewinień identycznych - jednak skarżymy jakieś rozstrzygnięcia odnośnie obu oskarżonych. Można?
Ja wysłałem tydzień temu - nie o skład z zeszłego roku, lecz z tego.loyd30 napisał:Czy ktoś wysłał zapytanie do MS w trybie dostępu do informacji publicznej o skład zespołu układającego pytania i zadnia na egzamin i skład tego zespołu w poprzednich latach ?
ann_torun napisał:W sprawie o unieważnienie uchwały walnego zgromadzenia wspólników wartości przedmiotu sporu nie ustala się według wartości przedmiotu objętego uchwałą, jak też według wartości udziału wspólnika, który wytacza powództwo, lecz ustala się ją swobodnie według [B]interesu, jaki dla tego wspólnika przedstawia unieważnienie uchwały, a ten polega na różnicy między wartością, jaką można osiągnąć w razie unieważnienia uchwały, a wartością jaką przedstawia przedmiot w razie utrzymania uchwały w mocy.[/B]
macie jakieś doświadczenia??
(Nie)pewna napisał:Ja też bym wpłaciła te 2200, bo to już niewielka różnica, skoro i tak 2000 trzeba dać
Na pocieszenie nie jesteś sam :wow: w tym całym bagnie, czy bagienku jak kto woli. Ciekawe co byś powiedział za 3cim razem? + małe dziecko ????? trzeba zacisnąć zęby i przetrwać jeszcze te 3 tyg.loyd30 napisał:Ale mi się już nie chce uczyć ..... Już mi nic nie wchodzi !!!!!!!!