N
(Nie)pewna
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 560
Może lepiej pouczmy się do testu.....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
loyd30 napisał:Jak bym był w komisji to bym Cię za takie coś "uwalił".
Niestety, ale masz się kierować wyłącznie interesem Twojego klienta a nie jakimiś dziwnymi normami. Ty reprezentujesz klienta a nie państwo - dlatego też m.in zawód radcy prawnego wbrew pozorom nie jest zwodem zaufania publicznego.
Aglaia napisał:Chciałam nieśmiało ..., że radca prawny bronić porządku prawnego i do widzenia trzeba było pisać apelację... Nie wiem jak się to skończyło w postępowaniach odwoławczych ale widać, że na tym egzaminie to logikę można sobie w d... wsadzić.
tepmusfugit napisał:Zdecydowanie trzeba bać się testuLoyd30 ma rację. Uczmy się do testu. Reszty to się można w sześć godzin na tym egzaminie nauczyć z komentarza;-)
A tak na serio to lepiej napisać mniej niż więcej i być tego pewnym. Przy rozsądnym ocenianiu nie będzie to praca dyskwalifikująca, nie będzie to też praca na 6. Nie wiem jakie są doświadczenia tych którzy już zdawali. Praca negatywna powinna być tylko w przypadku błędu dyskwalifikującego.
tepmusfugit napisał:Ja bym tam nie zarzucał błędu w ustaleniach faktycznych, a tylko naruszenie procedury, którego konsekwencja było błędne ustalenie stanu faktycznego. To a propos Albina. A propos Wróbla, zrobiłbym identycznie, ale bez kary.