O
orman
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
może pamiętacie, którą odpowiedzią na teście (A B C) była zasada przyznania - pyt. dot unii .. to dla mnie ważne, bo liczę sobie punkty...a strzeliłem A..nie wiem czy dobrze
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mumio napisał:o pozwoleniu na budowę starosta orzeka w pierwszej instancji. o wznowieniu orzeka ten organ, który orzekał ostatni. z akt sprawy wynikało, że decyzja starosty jest ostateczna, zero wzmianki o odwołaniu od niej, więc właściwym do wydania decyzji był starosta. wojewoda mógł na podstawie 144 w zw. ze 138 kpa uchylić i orzec o wznowieniu, albo uchylić i przekazać do ponownego rozpoznania.
MałgosiaC napisał:Nie w tym rzecz. Uprawniony do wznowienia jest organ, który ostatni, mówiąc kolokwialnie prowadził postępowanie. Jeżeli był to organ II instancji, to on wznawia, jeżeli na pierwszej instancji się zakończyło postępowanie, wznowić może tylko ten organ, a nie ten, przed którym postępowanie się nie toczyło. Zresztą...
Sorki, też o tym tak myślałam jak loyd, ale się wycofałam, ale tylko z ostrożności /przestrzegła mnie Pani z Komisji przed nadmiernym upraszczaniem i konsekwencjami dodatkowych założeń do pracy/, z zadania to właśnie nie wynikało, bo specjalnie sprawdziłam, był tylko zapis, że nie upłynął termin do złożenia oświadczeń i nic ponad to, a z tego bynajmniej nie wynika, że nie mogli faktycznie złożyć, aczkolwiek wtedy to umowa robiła się trochę za prosta i bez sensu "egzaminacyjnego" zgadzam się.po_egz napisał:Z zadania wyraźnie wynikało, że nie zrezygnowali i całe clue egzaminu polegało na tym, by zrobić umowę warunkową. Nie możesz robić założeń niezgodnych z poleceniami. Równie dobrze mógłbyś w cywilu przyjąć, że strony po wydaniu wyroku zawarły ugodę i nie ma potrzeby wnoszenia apelacji.
Wkurzona napisał:Spotkaliście się z takim twierdzeniem, że jak sp sa jest udziałowcem w sp z o.o to powinna się zawierać w nazwie tej z o.o.??? Ktoś mi takim ćwiekiem rzucił i mnie gryzie, ale nie mogę nigdzie znaleźć takiego przepisu![]()
blablab napisał:Powiedzcie jak zlokalizować pliki egzaminacyjne
w Windows 7?