T
theBostonian
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 138
AgaDominika napisał:hehe jaale nie wstałam i nie wyszłam
)
jak nie wstałaś i nie wyszłaś to się nie liczy
pobite gary:lol:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
AgaDominika napisał:hehe jaale nie wstałam i nie wyszłam
)
boski_jurysta napisał:To może mnie?
Ja miałem w zasadzie tylko ten zarzut i niecałą stronę uzasadnienia.
theBostonian napisał:no wiesz, jak jesteś boski to nawet nie podejrzewałem, żebyś zarzucił co innego:lol: i jak to mówią o rzeczach oczywistych nie rozmawiamy![]()
igciu napisał:A jaki diabeł Was podkusił, żeby skarżąc wyrok referować do punktów wyroku? Kiedyś Lady Manowska wybiła nam to z głowy, mówiąc, że przyporządkowanie zakresu zakarżenia do punktów wyroku i nasstępnie ich odpowiednia modyfikacja, to rzecz Sądu,a my mamy wskazać zakres zaskarżenia, czyli jakie rozstrzygnięcie, co do czego i w jakim zakresie.
Dlatego wydaje mi się, że jeśli ktoś napisał, że zaskarża punkt 1 w zakresie w jakim Sad nie zasądził odsetek za okres od wezwania do złożenia pozwu ma błąd redakcyjny, a nie merytoryczny.
paolob napisał:Napisał/a not_in_spe
Witam forumowiczów!
Info z Rzeszowa, sądząc po mojej pozytywnej ocenie ))))))) w Rzeszowie z karnego przechodził zarzut materialny przy drugim czynie, oraz zaskarżanie odsetek z punktu I na cywilu (o co najbardziej drżałem i przez co miałem kilka nocy nieprzespanych).
Mam nadzieje że uspokoiłem trochę zmartwionych, szczególnie zaskarżeniem w cywilu, o co sporo osób tak drżało na tym forum.
Powodzenia wszystkim
theBostonian napisał:mając na uwadze fakt, iż opis istotnych zagadnień z prawa administracyjnego przygotowywała sędzia WSA w Lublinie - Ewa Ibrom - to jestem ciekaw jak do osób, które nie zarzuciły ani 149 lub 145 podejdzie lubelska OIRP????
Bogusia1 napisał:W karnym nie dałam nie przeprowadzenia dowodu z zeznań lekarza, przy czynie I. Wszystko inne mam: sprzeczność w zeznaniach, brak dowodu z zeznań sprzedawczyni, koszty. W czynie drugim dałam materialne ale jak czytam wytyczne przechodzi. Teraz drżę, że brak tego zarzutu dot. opinii lekarza może spowodować ndst.
Pocieszcie.
loyd30 napisał:Dla mnie ndst bez dalszego czytania .....
loyd30 napisał:Dla mnie ndst bez dalszego czytania .....
Bogusia1 napisał:W karnym nie dałam nie przeprowadzenia dowodu z zeznań lekarza, przy czynie I. Wszystko inne mam: sprzeczność w zeznaniach, brak dowodu z zeznań sprzedawczyni, koszty. W czynie drugim dałam materialne ale jak czytam wytyczne przechodzi. Teraz drżę, że brak tego zarzutu dot. opinii lekarza może spowodować ndst.
Pocieszcie.
Fafał napisał:Ja nawet słowa nie wspomniałem o opinii lekarza, nie miałem też 410, a mimo to zdałem... chyba, że źle czytam Twoją wypowiedź;-)
temp5 napisał:A czy wiecie może - tam gdzie są już wyniki - czy przechodziła nieważność przy umowie (błędna reprezentacja)?
blablab napisał:Chciałam nieśmiało napomknąć, że sędzia Ibrom egzaminuje w Warszawie - komisja nr 9.
jadycha napisał:No widzisz to jednak Ty jesteś aż tak głupi, bo po pierwsze nie potrafiłeś zrozumieć założeń i sporządziłeś umowę bezwarunkow (a teraz srasz w gacie bo wiesz, że jest z tym u nas problem). Po drugie nie potrafiłeś zrozumieć mojego posta, więć drukowanymi literami: ZACYTOWAŁEM WYTYCZNE, A PONIŻEJ WYRAZIŁEM SOWJE ZDANIE, ŻE DLA MNIE Z ZAŁOŻEŃ wYNIKAŁO TO W SPOSÓB OCZYWISTY.
No ale Ty teraz masz czym się martwić więc...
Fafał napisał:Ja nawet słowa nie wspomniałem o opinii lekarza, nie miałem też 410, a mimo to zdałem... chyba, że źle czytam Twoją wypowiedź;-)
boski_jurysta napisał:Ktoś już to wyżej pisał, ale jak dla mnie ta opinia lekarska to żaden dowód i nawet nie mogła być ujawniona bo była opinią prywatną. Ja np. oparłem karne w pkt I tylko na art. 7 artykułując naruszenia dot. nieprzyznania wiary zeznaniom oskarżonego mimo ich spójności, żony ponieważ jej żoną oraz przyznania wiary pozostałym świadkom mimo sprzeczności w ich zeznaniach i uważam, że to jest wystarczające. Dowód z zeznań pani Ani? Super, ale jak sama komisja napisała, z akt nie wynika, że ona cokolwiek wie. Kluczem jest odpowiedni zakres i jakiekolwiek zaskarżenie, które z dużym prawdopodobieństwem spowoduje uchyłkę wyroku w pkt 1.