P
Pipino
We wtorek ogłoszenie wyników w Toruniu i Krakowie.
A w Poniedziałek też gdzieś ogłaszają , wie ktoś ?
A w Poniedziałek też gdzieś ogłaszają , wie ktoś ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
blablab napisał:Chciałam nieśmiało napomknąć, że sędzia Ibrom egzaminuje w Warszawie - komisja nr 9.
(Nie)pewna taka wyluzowana, a nie chce dziś ze mną zaszaleć i to grupowo ;-)(Nie)pewna napisał:Weekend się zaczął.
Chodźmy nad rzekę, do lasu albo do baru.
igciu napisał:Druga kwestia. Ewentualne odwołania od ndst za admin ze stołecznych komisji pójdą do WSA w Wwie, które w szeregu wyroków pisał, że 7,8,77,80, że badanie statusu strony itd. No i co ma zrobić taki WSA? Będzie przezabawnie, jeżeli odwołanie od ndst za brak 149 ale za to z zarzutami 7,77,8, 80 będzie rozpoznawał WSA w składzie z jednym z sędziów, którzy w analogicznych sprawach orzeki o naruszeniu tych przepisów, nie wspominając nawet o 149..
I to też trzeba jakoś komisarzom uświadomić.
Marzenie! W zeszłym roku w niektórych izbach przechodziły zarzuty materialne z karnego. W innych musiał być błąd w ustaleniach stanu faktycznego, inaczej ndst. W K2 praktycznie nie przechodziły zarzuty materialne lub było niewiele takich przypadków.paolob napisał:Ewentualne odwołania pójdą do Komisji Odwoławczej! Skoro w niektorych izbach admin przechodzi z 7, 77,80 to wszystko powinno sie skonczyc najwyzej na Komisji Odwolawczej!! do WSA nie bedzie trzeba
FrankF napisał:Marzenie! W zeszłym roku w niektórych izbach przechodziły zarzuty materialne z karnego. W innych musiał być błąd w ustaleniach stanu faktycznego, inaczej ndst. W K2 praktycznie nie przechodziły zarzuty materialne lub było niewiele takich przypadków.
Neffra napisał:Może dla ciebie z założeń to wynikało, ale w założeniach tego nie było i to tyle na ten temat ... To był akurat taki element, który każdy miał zastosować zgodnie z własnym pomysłem... Cieszę się, że masz umowę warunkową (ja zreszta też), ale to nie powód, zeby dołować innych. Poza tym, jeżeli nie widzisz innego sposobu na rozwiązanie kazusu to cóż ...
JohnyKozak napisał:Ile os. przystępowało do egzaminu w Rzeszowie?
not_in_spe napisał:Nas zdawało jeśli dobrze kojarzę 72 osoby (66 osób po aplikacji + pare osób z rok ubiegłego).
PS. link do tego forum - OIRP Rzeszów • Strona główna forum - podany przez blablab jest linkiem do jakiegoś młodszego roku aplikacji. Mój ostatni rok ma swoje forum, ale na nim na razie cisza.
boski_jurysta napisał:Ktoś już to wyżej pisał, ale jak dla mnie ta opinia lekarska to żaden dowód i nawet nie mogła być ujawniona bo była opinią prywatną. Ja np. oparłem karne w pkt I tylko na art. 7 artykułując naruszenia dot. nieprzyznania wiary zeznaniom oskarżonego mimo ich spójności, żony ponieważ jej żoną oraz przyznania wiary pozostałym świadkom mimo sprzeczności w ich zeznaniach i uważam, że to jest wystarczające. Dowód z zeznań pani Ani? Super, ale jak sama komisja napisała, z akt nie wynika, że ona cokolwiek wie. Kluczem jest odpowiedni zakres i jakiekolwiek zaskarżenie, które z dużym prawdopodobieństwem spowoduje uchyłkę wyroku w pkt 1.
Rambubu__ napisał:Parafrazując znaną polską komedię - mądrego to aż przyjemnie poczytać :-D